• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pi6ligara - специалист
Появи се нов проблем,от 4 дни паля парното и капе конденз от кюнците,майстора ми каза че като се загреят стените ще спре,но става точно обратното,на 2-рия етаж е 22-23 градуса а на 1-вия направо 30 но не спира да капе и то започва по едно и също време,вечер между 7 и 8 часа.Става все по зле,кюнците са 2 вертикални,1 крив,2 хоризонтални под наклон и още 1 крив на страни в розетката,като не тече от розетката а само от хоризонталните.До сега капеше по малко,но тази нощ беше напълнило половин кутия от сладолед от 1 кг.Да не говоря как смърди и колко глеч има вътре в котела.Комина е тухлен и преди това е горяла нафтова печка на него без никакъв проблем.Много моля който знае да помага,че иначе за толкова дадени пари да слагам под всяка снадка кутия от сладолед!?!За сега увих снадките с някакво алуминиево фолио от железарията до нас,пише че издържа до 80 градуса пък ще видим,но нали ако сработи ще слезе в котела и или ще го задръсти тая смола ли е какво е не знам,или ще се запали накрая и ще изгорим както спим!!! :sad: PS:Котела работи на 55-65 градуса,системата е затворена,снощи го бях засилил на 70 да видя дали ще прокапе,а то направо протече!
fbr - майстор
Ниска температура на изгорелите газове. Причини, голям топлинен товар, слаба тяга, дълга хоризонтална част на кюнците, ниска вертикална част на комина. Методи за решаване: Вдигане на комина, скъсяване на хоризонталната част, или монтаж на термостатичен вентил за да се вдигне работната температура на котела.
pi6ligara - специалист
Комина тръгва от 1-вия,през 2-рия и излиза над върха на покрива.Хоризонталната част са 3 снадки,ане 2,но са под доста голям наклон,от първата до последната има 15см денивелация.
LazarGanev - "Велик майстор"
Радиаторите са преоразмерени, изключи някой-друг радиатор и пиши. Камината трябва да е до комина.
pi6ligara - специалист
Добре но как да ги изключа точно между 7-8 часа вечерта когато започва да капе,а и ако стане радиаторът цяла зима ли ще седи спрян?
LazarGanev - "Велик майстор"
Затвори радиатори за да може котела да вдигне 80*С и да се изчисти проблема пък после ще мислим какво да правиш
pi6ligara - специалист
Ами тази вечер като го палих не съм затварял радиатори,но спрях помпата и като вдигна 70*C я пуснах пак да върти,но докато развъртя водата се вдигна на 80*C , понеже не знам на колко градуса мога да го засиля най много и за колко време,веднага го върнах на 60*C .Не знам колко е стояло на 80*C , може би 5 до 10 мин. но конденз за сега няма,ще пиша утре сутрин какво е положението.
pi6ligara - специалист
Учудващо днес нямаше конденз,сутринта като видях че няма по кюнците си помислих че се е стекъл в пепелника,както първия път след като увих кюнците с фолио пепелника беше пълен до средата с глеч,но сега имаше съвсем малко :? .Дали защото снощи като го палих се засили за 10-тина минути на 80*C ?
kalin72 - майстор
pi6ligara написа:
Учудващо днес нямаше конденз,сутринта като видях че няма по кюнците си помислих че се е стекъл в пепелника,както първия път след като увих кюнците с фолио пепелника беше пълен до средата с глеч,но сега имаше съвсем малко :? .Дали защото снощи като го палих се засили за 10-тина минути на 80*C ?
Да, това е причината. Обвий кюнците с каменна вата, и поддържай не по-малко от 70 градуса в котела. Изобщо, направи системата както трябва, без да спестяваш и един елемент, и ще се учудиш колко добре работи :)
pi6ligara - специалист
Добре,но системата е замислена да работи на 55-60-65*С ,за това е и затворена.Ако засиля котела на 70*С и без да обвивам кюнците пак няма да има конденз,но ще трябва да му слагам на всеки час,нали уж идеята е да работи на по-малко*С и да се слага по-рядко,или бъркам нещо :shock: :? ?!?
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14

Тема "Отопление на локално парно,моля за съвети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: