Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
jekasus - майстор
1:3 цимент, пясък или малка торба цимент към три чувала пясък - толкоз :-D
Chefo77 - майстор
Момчета, колко време съхнат майките? Направихме ги преди няколко часа, сякаш не са мръднали, при условие, че има включен влагоуловител в стаята? Съотношение 1:2.5, вода нормално, леко суха стоеше сместа ... Циментът е Девненски, зелен, пясъкът е жълт старооряховски ...
Утре сутрин ще мога ли да правя нормалната замазка? :)
gechev - специалист
На цимента му трябва влага. Махаѝ влагоуловитела. Нарушавате хидратацията. След седмица може.
Chefo77 - майстор
На цимента като му трябва влага, да си я търси :) Влагоуловителя го слагам, за да изпръхне повърхностния слой, за да мога да стъпвам отгоре на следващия ден. То капацитетът му е 10 литра за 24 часа при 700 градуса, снощи дори не е успял да напълни съда (2.4 литра). Днес майките бяха побелели отгоре, та газихме.
Имам си замазка, да се похваля - благодарение и на бащата и брата.
А мога ли в сряда-четвъртък да слагам профилите за гипсокартона?
chapara - майстор
Chefo77 написа:
Може , ама само профилите :wink:
gechev - специалист
Chefo77 написа:
На цимента като му трябва влага, да си я търси :) Влагоуловителя го слагам, за да изпръхне повърхностния слой, за да мога да стъпвам отгоре на следващия ден. То капацитетът му е 10 литра за 24 часа при 700 градуса, снощи дори не е успял да напълни съда (2.4 литра). Днес майките бяха побелели отгоре, та газихме.
Правиш го за себе си добре, но ако го правиш за мен ще те ГОНЯ. Извиняваѝ за отношението ми относно маѝсторството ти. Един съвет. Не се докосваѝ до цимент.
Chefo77 - майстор
gechev написа:
Chefo77 написа:
Правиш го за себе си добре, но ако го правиш за мен ще те ГОНЯ. Извиняваѝ за отношението ми относно маѝсторството ти. Един съвет. Не се докосваѝ до цимент.
Ами точно, че го правя за себе си. Какво майсторство те подгони, не зная - аз съм паркетчия.
Не помня да съм споменал, че го правя за някой друг, че да даваш мнение какво БИ направил, ако ... Ако ме хванеш на калъп с балдъзата, може да ме черпиш бира, ама надали :wink:
Благодаря за съвета за досега ми до цимента. Излишен е. :wink:
За другия - в предишния пост - и за него благодаря, приел съм го. Не вдяна, че се шегувам за "търсенето" на влага.
gechev - специалист
Чефо, разбрах че се маѝтапиш, но това е форум и хората четът и ще те последват и става лошо. С влагоуловитела ще спрат химическата реакция и после ще има чудене защо всичко се рони.
Chefo77 - майстор
gechev написа:
Чефо, разбрах че се маѝтапиш, но това е форум и хората четът и ще те последват и става лошо. С влагоуловитела ще спрат химическата реакция и после ще има чудене защо всичко се рони.
Извинявай, наистина не помислих върху това, че някой ще прескочи истинската причина за това да няма влагоуловител.
Вкарал съм го в мазата, да си почине малко. Че другата седмица го чака много работа :)

Тема "Замазка върху сгурия ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: