• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 65
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
На панаира -имаше ли такъв котел :? , един мой клиент проявява интерес , и сега на кой да се доверим -всяко ново нещо е така.
LazarGanev - "Велик майстор"
Тази седмица монтирам такъв Бисолид и ще пиша повече. Пък утре пускам един Теси - ще пиша и за него :)
filmatoplo - майстор
Ще чакам с нетърпение за Бисолида :) .
За мене Бисолида не крие никакви неизвестни - не мисля, че ще има нещо неочаквано, нещо по-различно от Боша. Горелката не мисля че ще ме изненада - очаквам да се държи стабилно и предвидимо като GP4.
filmatoplo - майстор
Спешно търся инфо за тази горелка , тоест не само инфото от брошурата - абе трябва ми да знам дали може да работи като Ерато 4 -само да натисна копчето :wink: :? .Спешно.
Защо брошурата, не чете ли Паспорта
Strahil - специалист
filmatoplo написа:
Спешно търся инфо за тази горелка , тоест не само инфото от брошурата - абе трябва ми да знам дали може да работи като Ерато 4 -само да натисна копчето :wink: :? .Спешно.

Потърси назад из темите бях писал за горелката как модулира. При нея ,за разлика от 4поколение може да си нагласяш Т на водата и има управление на помпа . Според мен като управления 4поколение е по добро . Поне на мен ми обясниха ,че може да си купшиш Bisolid W/за дърва / и след време като решиш да си купиш и горелка Bisolid + врата ,а и горелките им се продават свободно и цени 1200-1300лв с ДДС + разработена система за ръчно почистване
boretobobo - специалист
filmatoplo написа:
Борето -каква горелка си купи :? :) .
biotech много съм доволен бачка без откатно и не е капризна.
Но се замисля да сменя само котела.
filmatoplo - майстор
Страхил работил ли си с такава горелка .Имам малко чуденки около настройките и избор на режима -по температура или със стаен термостат .Ако си само по температура -стаен термостат не се монтира -така ли , на негово место на клемореда -какво се поставя :? .Или ако се погледне ел схемата -какво има на клеморед х5 на клеми 2-1 , и какво има на клеморед х4 на клеми 4-3 :? .Още не съм купил котела с горелката -може би от книжката ще се виждат по добре нещата ако има превод на бг :wink: .
Strahil - специалист
filmatoplo написа:
Страхил работил ли си с такава горелка .Имам малко чуденки около настройките и избор на режима -по температура или със стаен термостат .Ако си само по температура -стаен термостат не се монтира -така ли , на негово место на клемореда -какво се поставя :? .Или ако се погледне ел схемата -какво има на клеморед х5 на клеми 2-1 , и какво има на клеморед х4 на клеми 4-3 :? .Още не съм купил котела с горелката -може би от книжката ще се виждат по добре нещата ако има превод на бг :wink: .

котела можеш да го управляваш със стаен термостат или по Т на котелната вода .ако нямаш стаен ,трябва да направиш мост
на х5 2-1 ти е за обратен огън и изключва шнека ,а на х4 4-3 ти е стайния термостат или мост ако го нямаш

е то и моя грузински не е много у ред,но това ти е на български .26 страница ти е схемата -дерзай :)
http://www.erato.bg/files/file_984_1404bg.pdf
:partyman:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 65

Тема "пелетен котел Bisolid SAVER C" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: