Кики, нямам намерение да си мерим ..... Аз, много добре знам какво ми трябва и какво монтирам , защото си купувам всичко сам. В други теми писах, че тук не е задължителен проект от инжинер, затова ел. техниците които държат на работата си и на името си, познават много добре материалите с които работят, а не каквото им доставят на обекта. Имам по два каталога на Schneider, GE и Hager, по един в буса и по един в къщи. Работя само с тези три марки. Магазините с които работя са специализирани Rexel и Cebeo, само с тези. Аз не мога да си позволя да не изпълня собственият си проект.Не се мотират дтз в Бг, защото, или не са задължителни, или контролът е малък, или по вероятно никакъв, но, това не управдава ел. техника да не монтира 300 или 500мА дтз където трябва и където е възможно.
Системите на заземяване са еднакви на всякъде. Нищо не пречи, и най лесно се прави ТТ.
ДТЗ клас А има(поне аз за толкова знам) 2 вида, за марките с които раборя, S и Si при Scheider и GE, и S и Hi при Hager.
В банки се монтират S и Si, но там не разчитат на харда на кампа, всичко минава и се съхранява на сървърите им, а те са защитени с UPS-си от по над 20 000 евра. ДТЗ си трябва, и колкото по рано и добре се обясни на клиентите толкова по добре за тях.
Системите на заземяване са еднакви на всякъде. Нищо не пречи, и най лесно се прави ТТ.
ДТЗ клас А има(поне аз за толкова знам) 2 вида, за марките с които раборя, S и Si при Scheider и GE, и S и Hi при Hager.
В банки се монтират S и Si, но там не разчитат на харда на кампа, всичко минава и се съхранява на сървърите им, а те са защитени с UPS-си от по над 20 000 евра. ДТЗ си трябва, и колкото по рано и добре се обясни на клиентите толкова по добре за тях.