Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Supercoooooool - специалист
Здравейте,

В банята на апартамента ми има прозорец (което е супер за светлина и проветряне), но точно срещу този прозорец е терасата на съседа :)..та съм планирал матиране на прозореца така че отвън да не се вижда много от това, което става в банята, а в същото време да се запази част от светлината. Някой може ли да препоръча добро фолио за това или има други начини за постигне на този ефект (много ми се иска да запазя светлината, а отвън нищо да не се вижда - малко като стъклата в стаите за разпит по филмите, но май това с фолио няма как да се направи?)
vitrinabg.com - специалист
Английска сол разтваряш в бира,след това с тампон от памук топиш и нанасяш на "тампони"допираш тампона до стъклото и преместваш до него.Получава се ефект заскреженост :-D
8180 - майстор
Във всяка рекламна фирама/магазин можеш да си вземеш подходящо фолио - "пясъкоструйно", "матиращо". Срещат се и с фигурален растер.
За по-евтино, на по-малки ширини има и в стр. магазини и железарии.
Хубаво става и ако се изрежат някакви мотиви - тогава отвътре ще можеш до поглеждаш навън с по едно око.
Supercoooooool - специалист
Аз днес ходих до един офис на Partners - дистрибутор на 3М фолио, точно такова ми предложиха..май с това ще се прави..има ли някаква по-специална техника на облепяне или просто се лепи и обезвъздушава?
VLADO66 - майстор
Пръскаш стъклото преди залепяне със сапунен разтвор и започваш да залепяш от едната страна постепенно,като гониш въззуха с някаква пластмасова шпатулка.
dobcho_vn - специалист
Добре де, а комшията дали ще е съгласен :-D :roll:
jekasus - майстор
dobcho_vn написа:
Добре де, а комшията дали ще е съгласен :-D :roll:
Бих залепил фолио със картинка "среден пръст" :-D
sstefanov - майстор
Такова фолио дали ще стане да си матирам дисплея на лаптопа?
VLADO66 - майстор
sstefanov написа:
Такова фолио дали ще стане да си матирам дисплея на лаптопа?
Не,трябва ти такова фолио http://laptop.bg/archive/gizmodos-belki ... bookair_13
8180 - майстор
Supercoooooool,
Има някои подробности за лепенето.
Предполагам си със стъклопакет - там има едни гумени уплътнители по периферията, които правят проблем при МОКРО лепене.
Добрите варианти са два:
- махаш два съседни уплътнителя, лепиш и след няколко часа връщаш уплътнителите;
- скрояваш перфектно фолиото по размер 1-2мм в минус от уплътнителите.
Ако не ти харесва това, чакаш 1-2 дни да изсъхне перфектно фолиото и да го залепиш върху гумата. После обрязваш по гумата, като пазиш да не я прецакаш или кривнеш навътре.
Проблемът е, че всичката вода отива по периферията и не лепне по гумата.
Сапунът във водата - 1-2 капки течен или 3-4 тип "Веро" за обикновена пръскалка.
За шпакла - карта тип кредитна - отначало галене до средно силен натиск накрая. До определен момент фолиото се пързаля, после започва да се фиксира и не се размества от финалните усилия. Гледаш/проверяваш от различни ъгли за дефекти, че жена ти все там ще гледа и натяква.
От песъкоструйното фолио много трудно се отстраняват дефекти. Ако те устройва - лепи отвътре. Някои дефекти се маскират, а и е по-красиво (поне за мен) - питай жената, обаче. :)

Стефанов,
Това фолио на Владо май соленичко беше. Според мен ще свърши работа "прозрачно-мат" и "антирефлексен ламинат" от същите фирми.

Тема "Матиране на прозорец в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: