• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 39
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Strahil - специалист
feikot написа:
Бе тя цената за мен не е 3300,доста по-малко е,просто мненията от доста хора не са положителни за горелките на ерато.Камините са друг въпрос,горелките били зле.Мнения.

Кое е зле ? Нормалния човек се аргументира и казва- това не работи, не управлява добре ,разваля се ...кое от всичките неща. А и как едно нещо може да е зле и да се продава най много ...ти виждал ли си такова животно ,защото аз не съм .За 1-2 години ще се излъжат хората,а после като видят за какво са си дали парите тогава вече ще е късно.

чии са тези горелки ?

Sime : http://doc.sime.it/SimeWSPortale/viewFi ... &lingua=gb

Viadrus : http://www.viadrus.cz/automatic-solid-f ... ml?lang=en

MCZ: http://www.red365.it/en/p230-practika.html
feikot - специалист
Казвам-горелките били се задръствали,бучали много,прогаряли,не модулирали и спирали когато си решат без да можеш да направиш нещо,освен да я изключиш от тока и да я "рестартираш",това са ДУМИ на хора,които говорят,не мое мнение.

Филматопло-ти тоя биосолид за себе си ли го купуваш или да го монтираш и ако е за теб,дай да ми обясниш по-подробно,защото както виждаш не съм особено ориентиран след тая оферта,до преди това бях...

Ако не ви затруднява,дайте да направим един сравнителен анализ на уотърленд и био солид тогава,плюсове и минуси на котел и горелка.

Бисолид котела триходов ли е ?
Последна промяна от feikot на вт окт 08, 2013 8:59 pm, променено общо 1 път.
8180 - майстор
Изтрих две мнения тук.
Моля, придържайте се към писаните и неписани Правила.

Чест и почитания - разчитам на взаимност. :prost:
feikot - специалист
И горелката на биосолид отворена ли е за потребителски настройки или е със заключен софт ? В паспорта пише бутон 4 потребителски настройки,ама какво включват ? :?

ПС И котела вертикално триходов ли е или хоризонтално ? Тъй като филма днес трябва да го е монтирал,ще го помоля за по-обстойна информация,ако не го притеснявам :)
filmatoplo - майстор
:) Днес го поръчах за клиент ,ще дойде към петък по думи на доставчика :wink: , котела е с вертикални ходове и почти като Ватерланда , той пък мяса на своите братя Дакон,Бош ,Юнкерс,Будерус ,Опоп и така.Настройките тепърва ще ги разучавам по подробно като дойде горелката и инструкциите , до колкото четох електронния паспорт (дали е пълен не знам :? ) за някой неща може да се настройва , и ми се вижда логично ,примерно -температура на водата , температура при която се включва водна помпа ,режим на контрол дали по температура на водата или по стаен термостат , друго не се сещам :? .Има някакви сервизни настройки които са свързани с настройки за времена на шнек,дози и тем подобни фабрични настройки , но клиентите не могат да пипат .Не разбрах нищо не пише -за седмичен програматор :? и още нещо сега не се сещам .
feikot - специалист
Ще изчакам тогава до четвъртък петък с поръчката,да посъбера още информация.

От човек,който се занимава с тях,ми каза,че котела е турско производство и,че горелката била еквивалент на 2ро поколение.Което пък си противоречи малко,защото 2ро поколение горелки на ерато нямат модулация,а тази пише,че има. Много държа да получа информация от НЕтърговец.
filmatoplo - майстор
Лазар е по запознат с горелки Ерато , но тази трябва да е много по напред от второ поколение :wink: .
LazarGanev - "Велик майстор"
feikot написа:
Много държа да получа информация от НЕтърговец.
filmatoplo написа:
Лазар е по запознат с горелки Ерато , но тази трябва да е много по напред от второ поколение :wink: .
Явно feikot брои Лазар за търговец, а не за инсталатор и не зачита мнението му :). Между другото моето мнение е, че най-добрия избор за къща до 200м2 е Теси 17кВт. Вчера пуснах такъв и останах очарован от работата му - меню на български, показва си коректно мощността, като започва от 3кВт и качва по 1кВт до 17. Бях задал 75*С, като стигна водата 64*С , мощността пада на 16, съответно температурата пада на 63*С - мощността пак се вдига на 17кВт и така си работи през цялото време на номинална мощност. А не горелка с номинал 40кВт да работи на 10% - това е гавра с техниката, с науката, с практиката, с професията. Разсъждавайте на време, а не после да плачете по форумите.
feikot - специалист
Имам питане-проблем ли е,че котела ми е в най-високата точка и че съм решил да е отворена системата ?
filmatoplo - майстор
Колега как е положението :? :) .
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 39

Тема "Мнение и съвет за котел + горелка (пелети)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: