Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
nikolovvd - майстор
И аз се сетих първо за този вариант, но си помислих, че ако е като при мен - зад стената е чужд имот, се въздържах. Иначе това си е най-якият начин за закрепване!
i486 - специалист
За шпилка до отсрещния край на стената ми е ясно, че е най-здравия вариант, но малко се усложнява с разкъртване и замазване. Няма как краищата с шайбите да си стоят ей така в отсрещната стая.

Във връзка със закачането се чудя как точно е захванат самия бойлер за планката, с която се закача? Дали е само една заварка в корпуса или отзад има някакъв метален прът или пръстен? Защото ако тая връзка не издържи, няма смисъл от бетонни стени и шпилки отзад.
nikolovvd - майстор
На самия водосъдържател има заварена П-образна планка, на която е захваната външната планка през корпуса.
mitron - специалист
здрасти можеш да видиш и с някои от нещата на вюрт аз съм много доволен от техните стоки с добро качество са,а колко литра ти е бойлера
lov - майстор
Ей де го запратихте човека с тия куки. Дупчи смело и навивай в дюбела. Ако е в калпава тухла напълни кухината с монтажна пяна и тогава набивай дюбела. Ако някой ти каже че не държи обзалагам се че ще вися цял ден а съм 130 оки.
Пък ако иска за по зрелищно дупката ще я направим на тавана и натоварването ще му е на изваждане.
i486 - специалист
lov написа:
Ако някой ти каже че не държи обзалагам се че ще вися цял ден а съм 130 оки.
Пък ако иска за по зрелищно дупката ще я направим на тавана и натоварването ще му е на изваждане.
За тавана няма да е реално сравнението, защото не е от тухли. Като цяло съм съгласен, че 99% няма грижи със "закачалките", но все пак искам да подсигуря останалия 1%. Примерно за бойлери 150-200л дават закачане на 4 шпилки/видии с разни укрепвания, незнам какви стени и т.н. В моя случай става дума за 80л. стандартен Елдом.
PCL82 - майстор
Един приятел закачаше бойлер в нов апартамант с тухли четворки и гипсокартон залепен на кюфтета на няколко сантиметра напред. Преценихме, че закрепването ще е несигурно без шпилки през стената, а от другата страна вече беше оправено. Решихме бойлера да се окачи на тавана. Той поръча рамка от метални профили и го окачи на анкерни болтове. Бойлерът беше окачен в ниша в коридора над пералнята и затворен в шкаф.

По старите книги пише, че за бойлер стената трябва да е или мин. 12см тухли единички или 10см бетон. Внимавайте с четворките, особено с хоризонталните бойлери над врати. При едно земетресение може да тръгне заедно с тухлите.
lov - майстор
i486 написа:
За тавана няма да е реално сравнението, защото не е от тухли. Като цяло съм съгласен, че 99% няма грижи със "закачалките", но все пак искам да подсигуря останалия 1%. Примерно за бойлери 150-200л дават закачане на 4 шпилки/видии с разни укрепвания, незнам какви стени и т.н. В моя случай става дума за 80л. стандартен Елдом.
Виждал ли как излиза анкер закачен в тавана. Щото на мен ми се е случвало няколко пъти да друсна от такъв. Излиза с цяло парче от бетона. И тогава бях далеч по стоте оки.И то защото накой е решил да си спести цимента и не е бетон ами кирпич. Ама плочата пак си държи и не е паднала.
Та този твоя 1% влиза в калпаво иззидана стена за която не можеш да предвидиш нищо. Ако рече да пада по вероятно ще е направо със стената.
Тъй че не се занимавай с глупости.
martin_ganev - специалист
Да споделя моя опит с монтажа на бойлер от 80л. Елдом на стена от тухла единичка.Та майстора използва въпросните куки споменати по -горе и след монтажа майстора се хвана и увисна на бойлера понеже и аз се съмнявах че ще държат.Това ми беше достатъчно да видя, че няма да има проблеми понеже майстора тежеше около 95кг.
kam34 - специалист
Е да ама майстора вися на куките 5сек докато бойлера ще виси с години :?

Тема "Закачане на бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: