Всички имаме коли, нали ?
profesionalist_wood - майстор
Не сме я осрали. Абе аз сега зареждам акумулатор Монбат 65 амперчаса на пежото ,ама ми се струва че е капсулован, няма ли да гръмне ако не отворя отворите? Има само дълъг подобен на черен капак, няма ги тези кръглите капачки...
На форда акумулатора е Бош и е капсулован със сигурност
ferrari4456 - специалист
Нали има отвор отстрани.Аз имам отвор отстрани и като се постави на колата се слага едно маркуче, ако прелее или нещо такова.Не вярвам да гръмне.
Ами погледнах, капсулован е защото капачките са свързани заедно в редица като мрежа :? Колко ми липсват бакелитовите акумулатори
ArturDent - Почти Безобиден
Капсулован е, но има малки отворчета за излизане на газа при зареждане.
Пробвал съм с такъв акумулатор и "старо" зарядно - правено по времето на режима на тока.
Праснах го 2-3 часа с голям заряден ток, но навън, нямаше проблем. Чуваше се как кипи но не гръмна...
Ами акумулатора не е ползван от 2 месеца и е паднал яко. Днес включих токоизправителя в 14 часа на обяд и още се зарежда,мисля до сутринта да го оставя :?
jekasus - майстор
Стига да запалиш ..... моргата :-D ако не запали, вече посочих в говорилнята , къде да я запратиш :-D
lov - майстор
Ти вземи го огледай все пак дали не можеш да го отхлупиш. Не че ще гръмне но да си го долееш като нормален акумулатор.
Идеята на тези измишльотини е да хващат водните пари и да ги връщат отново в клетката. Та да не казвам че в 90% от случаите на такива поостарели уж акумулатори болката е че са направо изсъхнали. Тоест плочите са вече във въздуха и почват да се разпадат прогресивно.Хванеш ли го навреме и долееш кара доста повече. Даже имам чувството че са сметнати колкото да мине гаранцията.
8180 - майстор
Колеги,
Убеден съм, че споделяте ценни мисли и опит, но под това заглавие те ще потънат в небитието за интересуващите се до месец.
Дано поне Авторът е получил търсените отговори в темата си, ама .... :?

Моля, поглеждайте заглавията на темите.
:prost:
Изключих го в 10 сутринта, дори не беше топъл акумулатора.Колата запали от раз. Престраших се да го отворя и да погледна вътре, видях че течността е догоре а е купена през 2009г. през Февруари ,даже е престояла една зима без палене, странно :? Може би съм попаднал на читава бройка.
8180 Ще пусна една тема ,,Акумулатори-всичко за тяхната употреба,, :? И да преместим мненията в новата тема :?

Тема "Как да разбера дали подгрева на дизелов автомобил работи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: