• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 26
Всички въпроси за вилата.
tuninghuman - специалист
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение Изображение
UNIOR - модератор
Би ли обяснил какво искаш да покажеш с последните снимки които си показал, каква е идеята ти? Интересни са ми втората и третата снимка :)
tuninghuman - специалист
ами 6е слагам ламперия - МДФ - първо измазах с CR65 хидроизолационен шлам - сега огъвам летви 10x40х2000 за скара и намерих промоция на Практикер за тези топлоизолации сивите - 4,8 кв м 13.59лв - 5 мм
лепя ги по две и стават точно на дебелината на летвите. По принцип въпросните топлоизолации са за под - но аз ги слагам на стената и върху тях ламперията.

ИзображениеИзображениеИзображение
tuninghuman - специалист
ЧНГ на всички форумци!!!

Около празниците нямаше много време за работа но успях да сложа
чаканата 3 седмици врата и най-накрая дойдоха и тея 3 кв плочки + фризове и ъгълчета - тука ще е сега голямо чудене че в това входно
антре има и отвор на под които искам да запазя и да го направя да се отваря + отгоре да е с пло4ките. имам една изтрещяна идея как да го направя но ...

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
tuninghuman - специалист
С какво да закрепя гърбът на кухнята - плота е съ6ият МДФ само 4е е по тънък - и самият плот върху шкафовете и гърбът са по 60 см стандарт.

Да използвам ли силикон (какъв) или видии за да хвана гърбът?

Някакви тънкости при захващането на водобранната лайсна има ли?
Мисля да е алуминиева/титан цвят.

ИзображениеИзображение
prascho - майстор
Душо види се пари имаш, но не мога да се съглася с някои твои решения. Първо да попитам, фибран на пода на първия приземен етаж сложи ли? Не бих се навил да слагам плочки на под пък колкото и лесно за подръжка да е? Усещам студа в нашият дом. Тази камина с кюнец пак леко не ми хвана много окото /вярно, този кюнец ще топли, но въпреки това.../. Не виждам снимки от тавана. Препоръчвам ти да си направиш външната топлоизолация. Също така покрива да топлоизолираш с вата/пък дали ще слагаш гипсокартон или дърво твой избор/. Тази топлоизолация дето слагаш на стените е полезна но ми се види, че гледаш подробностите пък генералните решения оставяш на заден план. Вместо да влагаш пари за вътрешна изолация/която още веднъж да подчертая е послезна/ си направи външна топлозиолация с 6-8 см стиропот.
Предполагам, че не живееш във вилата. Но след първата зима ще оцениш съветите, които изказах. Топлозиолация-под, таван, стени, прозорци. След това слънчеви батерии и евентуално слънчев колектор за производство на ток. Това са енергоспестяващите неща, които колкото в по раннен стадии се направят толкова по добре.
Като гледам долния етаж ще бъде май само механа /няма много прозорци и с тези плочки по-скоро климата ще бъде по-подходящ за изба с бъчви/
tuninghuman - специалист
не съм сложил фибран за6ото въпросното помещение е ниско и без това .. всеки сантиметър ми е от полза. има добра основа излята и после замазка. като се запали пе4ката - става сауна за 10 мин .
помещението не е толкова голямо а и не е толкова високо....

Каминката ... ами така ъа нагласих щото няма просто как да е по близо до вратата а и идеята е да топли и трапезарията - тръбите и те оттдават добра топлина. Тавана няма и следа от пожълтяване.

Външна (стиропор) ще направя .. но засега само на северната страна + може би на 1 ет на ротондата, но засега с вътрешна е достатъчно. не е евтина мама и ... по добре да ги платя за дърва в следва6ите 15 год.

Вата ще сложа ... 3ет таваните са гипскартон

Не живея но съм често там ако не аз , фамилията ми ... съветите ти ги оценявам още сега и ти благодаря искренно.

Слъневи батерии и колектори мисля сериозно да ги разу4а лятото.

долу "механата" искам да го направа като "бар" или заведение.

Купих си мноо ъак плакат на Jack Daniels :) :) :) :) :) :evil: :evil: :evil: :evil:

PS. а за парите ... ами не се оплаквам , но ми коства доста, и се лишавам от доста други работи ... но удоволствието от постигнатото си заслужава всеки инвестиран лев.

ПОЗДРАВИ!!!

ето от днес ...

кухнята едната е по4ти готова .. лепнат е '"гърбът" .. остват лайсни и водобран който купих + 2 контакта и те инокс цвят.

Барнах и един магазин за красоти и 50% разпродажба и хвърлих малко за интериор и разни работки такива декоративни.

Изображение
Изображение

от последните 2 дена

напраеена е "скарата " за ламперията + топлоизолацията. [доволен съм и я препоръчвам]

почнахме и самата ламперия ... дано да я довърша скоро обаче

:-D :-D :-D

сложих и водобрана на кухнята обаче искам и лайсни отстрани , но немога да намеря ... как ще го измисля незнам още.
искам и да намеря контакти с цвета на водобранната лайсна

ИзображениеИзображение

играчка е ... ама то кво ли не е ...
Изображение
tuninghuman - специалист
БАЛУС 3 :-D :-D :-D

какво обаче да положа долу на терасите??? гранотогрес е опция но ми се ще да не нещо "еднакво" в смисул като мозайка или нещо от сорта, да не стои ма "плочки", много се чудя какво ще е а и незная всички варианти ... някакви съвети или идеи???

Изображение
Изображение
desss - специалист
в кухнята бих сложила още един контакт, само за микровълновата - точно зад нея, за да не се вижда половин метър кабел :)
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 26

Тема "Вила" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: