• 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 336
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Ole4ko - специалист
Значи холът е 30 кв. м. със три прозореца ( 140-205, 230-190, 190-190) и към него кухня без заграждения (около 10 кв.м. с прозорец 160-140) дограмата е пет камерна с к-стъкло коммерлинг. Изолацията отвън ще бъде 8 см неопор или стиропор (още не съм решил) Освен да сложа в хола един радиатор панелен 160см или 180 и един в кухнята по мъничък. И да сложа подово отопление където евентуално няма да имам секции, дивани, шкафове и тем подобни ...

Прикачен файл

SL387991.JPG

Прикачен файл

SL387990.JPG
LazarGanev - "Велик майстор"
Като искаш си пусни тръби за радиатори за всеки случай, но тръба за подово си сложи на цялата площ и аз съм сигурен, че ще ти е достатъчна. Под дивани и шкафове също топли, само че е още по-инертно
Ole4ko - специалист
Но фибрана ще свърши работа отдолу нали ? 2 или 3 см.. тръби ще взема от тези белите и ще ги вържа към металната скара над фибрана. Ще купя добавка за по добра топлопроводимост на замаската и ще ги залея отгоре. Как обаче се въртят тея тръби ? През какво растояние една от друга и колко метра е на ефикасния кръг - 60-100м ? Ще хвана двата края на тръбата и ще ги пусна към мазето където ще е котела. Останалото нещо трябва да го въртя в стаята като охлюв, но има ли определена закономерност за това въртене или не?
LazarGanev - "Велик майстор"
Има много тънкости, да не похабиш материалите!
Чаро - Акълия
Ole4ko написа:
2 или 3 см
5см :wink:

Сложи тръби навсякъде! :)
Последна промяна от Чаро на ср апр 24, 2013 8:23 pm, променено общо 1 път.
syncho - майстор
LazarGanev написа:
Има много тънкости, да не похабиш материалите!
=D> +1
Ole4ko - специалист
Нямаа няма ! хахаха сега само разучавам. Все пак имам доста работа докато стигна до там - окачен таван ще направя стените ще измажа и чак тогава. Те поне са ми ясни :) Трябва да събера повечко информация преди да започна.
boretobobo - специалист
Колеги виждам има много мнения относно подовото отопление.
Но не разбрах колко е максималната допустима дебелина на горния слой над тръбата
и колко време ще е нужно за да се постигне желаната температура от 22 г.
Да речем че имаме място от долната страна на готов завършен под
сиреч от долу на плочата можели да се монтира подовото .
Идеята ми е да монтирам 5 отделни кръга да ги затворя с вата с фолио 5 см и гипсокартон
става въпрос за мазе на 120 м2.
nikolovvd - майстор
Ето един сайт предлагащ материали за подово отопление!
http://www.terratherm-bg.com/GIACOMINI_12.html
boretobobo - специалист
nikolovvd написа:
Ето един сайт предлагащ материали за подово отопление!
http://www.terratherm-bg.com/GIACOMINI_12.html
Не ме интересуват материалите въпросът ми е друг чети внимателно преди да дадеш отговор.
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 336

Тема "Водно подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: