Най - вълнуващия въпрос зимно време.
plamen_peev - специалист
Моля бързичко помагайте! Има ли някой такъв котел в комбинация с три- или четирипътен кран?
Филмче, ако си спомняш с Лазар монтирахме моята горелка на Виадрус с четирипътен кран.
На малкия кръг не сложихме помпа по твой съвет ,че ще има естествена циркулация. Е, трябваше да
вдигнем горещата вода още 50-60 см нагоре пак според теб ама и така си има циркулация макар и бавничка.
Сега си купих Пропел. :supz: На турската фирма Козлусан - Термокоз ако не бъркам спелуването. :?
Изненада ме, че студения вход е над топлия. Разликата е около 1,5 метра. Така разположени много ме
съмнява естествената циркулация. Надявам се да ме оборите. :-D
Така че, помагайте: ще трябва ли задължително помпичка на малкия кръг?
Моля бързичко, че в петък ще монтираме :prayer:
plamen_peev - специалист
На колегата s_s1 и аз се бях насочил към Костревата Фюзи лоджик (имам и всички упътвания на английски и руски ако ти трябват прати на лични), ама точно поради причините които ти сега имаш проблеми: лоша логистика, липса на дистрибутори и материална база на спомената вече в другата тема БГ фирма се отказах, макар че според мен полския котел е по-добър. Тая фирма дистрибутор на Пропела има не една, а три фирми във Варна, а има и в Дебелец за пример. Има и по котел от всички модели за мостра. Ако някой е ходил на Панаира аз взех работещия Пропел-25 щото дадоха страхотна отстъпка затова, че е ползван.
LazarGanev - "Велик майстор"
Помпа ти трябва задължително на малкия кръг и тогава вече няма нужда от дебелите тръби 1 1/2", а спокойно го изпълняваш с ф32 (за малкия става въпрос), за големия ф40. Мисля, че котела на Теси, който пуснах тази седмица е точно техен. Я дай линк към твоя Пламене.
filmatoplo - майстор
Имам някакъв спомен :? , но не монтирахте ли после Пелетерм или бъркам :? , без помпа на малкия кръг почти не става -аз винаги монтирам .
plamen_peev - специалист
Ето ръководството. Съкратих поддръжката щото много голям файла.

Прикачен файл

Kozlusan PROPEL Owner's Manual short.rar
(401.84 KиБ) Свален 224 пъти
plamen_peev - специалист
Ето и за контролера, макар че май няма връзка с малкия кръг. Интересното е, че датчика за температурата на водата в котела е горе много близо да входа на студената и реално мери входната вода + 3-4 градуса. Може би затова няма контрол на входящата вода :? ??. Явно ще трябва помпичка на малкия кръг. Коя е най-малката на Вило или Грунфос?
Абе какви са тези ограничения :x , то документ не може, то ПДФ не може.......

Прикачен файл

TCNet manual.rar
(676.51 KиБ) Свален 158 пъти
filmatoplo - майстор
:? :) Ма вярно изводите на този котел са обратно :wink: .
LazarGanev - "Велик майстор"
И на Теси са така, затова казах, че без помпа няма да стане
plamen_peev - специалист
Ами то Тесито като му гледам снимката от другата тема е едно към едно Пропела.
Днеска като го разглобих вътре чаркулаците на всичката електроника, запалки и т.н. пише Херц.
Май турчилята са го "краднали" от Херца :lol:

Тема "Котел PPROPEL-25" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: