• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Работа с гипскартон за напреднали.
velsi - Почетен майстор
При нас точно така ги правят.
masteradmin - майстор
Снимките на първия начин са лични, а вторите са от нета. Е какво да правиш аз съм самоук любител......
pesho - специалист
vsi4ko na snimkite mnogo slojno i ujasno izpulneno.kvo ima da se misli obru6taneto ?zakrepva6 po perimetura na dogramata ugul 25/25 s otstup debelinata na gipskartona. i za gipskartona na stenata fiksira6 ugul 25/25,kudeto ti se polu4ava da doide po nivelir(profilite po stenata si gi redi6 po plan-prez 30,40 ili 60 sm).fiksira6 gipskartona i si gotov. taka gipskartona kum dogramata 6te e zravo prikrepen,a na snimkite vijdam,4e moje da se hvane samo na 2 to4ki
hricava - специалист
pesho написа:
vsi4ko na snimkite mnogo slojno i ujasno izpulneno.
Дай да видим твоя начин в снимки с обяснения по възможност на кирилица , че така само с писане всички лаици тук не те разбраха....
leonardo_vd - модератор
Днес съм обърнал 3 прозореца и 1 врата по почти същия начин, САМО ЧЕ края на лентата картон която е откъм дограмата се залепва с лепило, а откъм стената се завива за профила.
Този начин се практикува по често, защото ДОГРАМИСТИТЕ винаги взимат размерите си колкото се може по-плътно и не остава никакво място за профили. Имайте предвид че горната част на прозореца трябва да се обърне първа и след това страниците да я подпрят. Дано утре се сетя да щракна някоя снимка, че имам много интересни неща за споделяне.
velsi - Почетен майстор
hricava написа:
Значи тази конструкция е 10см само под прозореца, но я направих така, понеже не можеше плътно до прозореца да пробия отвори за да захвана окачвачите :( А забелязвам на снимките пловдивска фирма за PVC профили- някакви впечатления за нея да ми кажеш masteradmin?
От всички произведени в България ПВЦ профили тези са най-добри. Аз съм си сложил такива у дома. А доста профили ми минаха през ръцете за година и нещо....
hricava - специалист
velsi написа:
От всички произведени в България ПВЦ профили тези са най-добри.
Вече си взех дограма точно с профили на Profilink. Малко учудено ме гледаха защо не взимам примерно по скъпата Blick, ама това е положението бях го решил предварително :)
evdoki - специалист
leonardo_vd написа:
Дано утре се сетя да щракна някоя снимка, че имам много интересни неща за споделяне.
Лаиците чакаме снимки :-D
Във отбелязани места не трябва да има фуги

Прикачен файл

gre1.jpg
gre1.jpg (30.17 KиБ) Видяна 11255 пъти
stenmark - специалист
masteradmin написа:
Снимките на първия начин са лични, а вторите са от нета. Е какво да правиш аз съм самоук любител......
по-странна скара не бях виждал?защо cd ти е водоравно?, а и само 2 окачвача си сложил
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Оформяне на прозорци в панелно жилище" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: