Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
vrangelov написа:
Честито, тогава! Как ще е вързването, с възвратния клапан или без него? Има ли схема или ще е по преценка на място?
Без възвратен клапан ще го вържа.
boretobobo - специалист
kalin72 написа:
vrangelov написа:
Честито, тогава! Как ще е вързването, с възвратния клапан или без него? Има ли схема или ще е по преценка на място?
Без възвратен клапан ще го вържа.
Да става без клапан но го остави ако го имаш няма да ти е излишен.Аз имам два вентила и дава
клапана.

Прикачен файл

New_2013-10-04-189.jpg
New_2013-10-04-189.jpg (43.55 KиБ) Видяна 3549 пъти
kalin72 - майстор
Като гледам, клапана ми изобщо не работи, най-вероятно съм го изпържил при някое от вдиганията на 90 градуса на котела...
boretobobo - специалист
kalin72 написа:
Като гледам, клапана ми изобщо не работи, най-вероятно съм го изпържил при някое от вдиганията на 90 градуса на котела...
Виж дали щрака ако е така ти остава мембравата вътре продават се
но като купуваш кажи на търговците че е за по висока температура.
И какви са тези 90 градуса пет години се грея на 23 стайна а на котела 55/60 иначе
не се диша
kalin72 - майстор
Тия 90 градуса са от миналата зима, когато беше студено, и контролера го бях направил да пуска 90 градуса макс вода към радиаторите, когато навън е под минус 15, да кажем. И понеже клапана за бойлера не работи, и квото в радиаторите, такова и в бойлера, макар и помпата му да беше спряла :)
Сега съм нагласил макс температурата на водата към радиаторите да е 80 градуса, при минус 15 градуса навън.
boretobobo - специалист
kalin72 написа:
Тия 90 градуса са от миналата зима, когато беше студено, и контролера го бях направил да пуска 90 градуса макс вода към радиаторите, когато навън е под минус 15, да кажем. И понеже клапана за бойлера не работи, и квото в радиаторите, такова и в бойлера, макар и помпата му да беше спряла :)
Сега съм нагласил макс температурата на водата към радиаторите да е 80 градуса, при минус 15 градуса навън.
Явно моята система е с малко тръбен път и ако пусна 80 градуса предполагам през радиаторите
ще премине 70 тогава ние ще се сварим.За това имам и термо глави на радиаторите но за мен
80 градуса е много нещо.
kalin72 - майстор
Е то и за мен 80 градуса е много нещо, тогава си настройвах системата, нямах си и идея как работи тоя контролер, и затова така :)
Но нали все пак излишната топлина трябва някъде да ходи...буфер, буфер си требе ;) Или да сложа радиатори и на тавана, и в гаража, и така :))
boretobobo - специалист
kalin72 написа:
Е то и за мен 80 градуса е много нещо, тогава си настройвах системата, нямах си и идея как работи тоя контролер, и затова така :)
Но нали все пак излишната топлина трябва някъде да ходи...буфер, буфер си требе ;) Или да сложа радиатори и на тавана, и в гаража, и така :))
Ако ти е много водата пусни и на комшията едно разклонение за 3/4 радиатора :lol:
взимай му по 5 10 кинта така ще избиеш и инвестицията. :lol:
kalin72 - майстор
Майтапише се, ама съм го мислил това :) Ще се наложи копаене, че тяхната къща е на 10 метра от котелното, но си заслужава идеята :))
boretobobo - специалист
kalin72 написа:
Майтапише се, ама съм го мислил това :) Ще се наложи копаене, че тяхната къща е на 10 метра от котелното, но си заслужава идеята :))
Направи топла врЪзка тип парник става бързо и евтино и зеленчук ще гледаш и с комшийката
може заедно да го плевите абе идеи много :lol:

Тема "Защо бойлера ми изстива?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: