Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
chano - специалист
mitko414 написа:
Масивни са, да, но зависят от двете видии, които ги държат.
Аз избрах да сложа по два броя на прозорец от този тип, поне цената на райбера е повече от прилична.
Вярно е, че имаше малко занимавка по боядисването им предварително, но пък ставаше бързо, направо ги потапях в кутията с боя.
и тези може да станат,но аз слагах такива на единя прозорец да мина по тънко и го издрах целия,а относно видийте сложих 5 сантима и захванаха в железната рамка на дограмата,по скъпички са но....дограмата ми е 5 камерна и тези евтините не можаха да легнат хубаво та сасипах боята....:)на единя прозорец сложих резе през дъската отдоло още преди да ги намеря тези. :mrgreen:
lyubohar - майстор
Имахме инцидент-почти влязоха,но жена ми ги чу и избягаха.
Монтирах такива противовзломни райбери:

http://www.pasadoor.com/promotions.html

Български-9лв.бр.
Трябва да е добра дограмата и винтовете да са дълги и да хващат метала в нея.
От магазина ми препоеъчаха тях,вместо турски и дръжки с бутони и ключ-били слаби.

И Сот-втори кръг-за прозорците и балконите,който се включва когато сте вкъщи.
Малко херметически затворено става жилището,което не е приятно.

Това,докато не разрешат оръжие и не се застрелят няколко крадци.
Това ще оправи нещата.Останалото е късмет.
chano - специалист
Да и мен ме обраха,но ни нямаше в къщи,сложих райбери от тук http://www.technohands.net
доста ги търсих ,първо взех едни други но излезнаха менте разбиха се в средата и започнаха да хлипат,добре че взех само за проба 2 броя,но сега съм с тия и съм доста доволен яки са и доста добре държат дограмата,моята дограма я бяха отворили с нещо като отверка защото има съвсем малки белези .Явно секюрити обкова които ми сложиха не е толкова секюрити,затова се доверих на старият райбер.....сложих 2 на крило горе и доло на около 25см,така ме посъветваха по телефона и найстина стана здраво,но смених винтовете с по дълги а на другия прозорец сложих дюбели но и свинтовете държи здраво защото минаха през металната пластина на дограмата.а тези с бутона и с ключалката за нищо не стават,на место един ми се счупи в ръцете.
май се повтарям ... :supz:
Последна промяна от chano на чет окт 10, 2013 5:12 pm, променено общо 1 път.
nikolovvd - майстор
Понеже, както някой писа, че пред козия крак ..., моето предложение да си сложиш едни алармички на прозорците.
Представляват магнит на крилото на прозореца и магнитен датчик със сирена и батерия на основата, събрани в размер колкото кибритена кутия. Цената бе някъде около 5 лв., а звука силен и пронизващ.
chano - специалист
nikolovvd написа:
Понеже, както някой писа, че пред козия крак ..., моето предложение да си сложиш едни алармички на прозорците.
Представляват магнит на крилото на прозореца и магнитен датчик със сирена и батерия на основата, събрани в размер колкото кибритена кутия. Цената бе някъде около 5 лв., а звука силен и пронизващ.
и такова сложих намерих го по 2 лв в бриколаж май беше,но им падат батериите бързо а те са 5 малки батерийки като за часовник,5 прозореза по 5 батерий ми скъсаха джобовете всеки месец
nikolovvd - майстор
Ако сложиш един комарник, но с метална мрежа, по която да пускаш ток през нощта от третия анод на кинескопа на някой стар телевизор. Има няма 20-25 хиляди волта само. Няма да го убие, но повече няма да припари.
Може и други работи да се измислят, но трябва да се съобразяваш с факта, че повечето хора спят по това време.
Иначе най-простото нещо е да закрепиш един ключ към прозореца, който да включва лампа при отварянето на прозореца. Ако имаш камера, която да заработва при движение ще имаш и образ на крадеца. :lol: Останалите идеи можеш да ги вземеш от "Сам вкъщи" 1, 2 и 3! :? Като да сложиш един скейтборд на пода пред прозореца например. :roll:
chano - специалист
nikolovvd написа:
Ако сложиш един комарник, но с метална мрежа, по която да пускаш ток през нощта от третия анод на кинескопа на някой стар телевизор. Има няма 20-25 хиляди волта само. Няма да го убие, но повече няма да припари.
Може и други работи да се измислят, но трябва да се съобразяваш с факта, че повечето хора спят по това време.
Иначе най-простото нещо е да закрепиш един ключ към прозореца, който да включва лампа при отварянето на прозореца. Ако имаш камера, която да заработва при движение ще имаш и образ на крадеца. :lol: Останалите идеи можеш да ги вземеш от "Сам вкъщи" 1, 2 и 3! :? Като да сложиш един скейтборд на пода пред прозореца например. :roll:
добра идея е това с тока,може да се отървеш и от жената... :-D
nikolovvd - майстор
И жена ти ли влиза през прозореца? :shock:
А тъщата? :?
chano - специалист
nikolovvd написа:
И жена ти ли влиза през прозореца? :shock:
А тъщата? :?
заварил съм вратата .....2 пъти ме обират вече сега с райберчетата се кротнах и ми е доста по спокоино,вече си обличам пижама даже като си лягам.
ferrari4456 - специалист
Това за пижамата не го разбрах.
Имах един приятел с работилница и го обираха много често и си заваряваше вратата вечерта и сутринта я режеше с флекса, беше си оставил един контакт отвън и така. :mrgreen: Спряха кражбите.

Тема "СПЕШНО ПОМОЩ ЗА ПВЦ ДОГРАМА ПРОТИВ КРАДЦИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: