Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 12:41 am, променено общо 1 път.
Ники - напреднал
Този уикенд сложих истински паркет в детската.
Разликата е че преди лакирането, няма как да разбереш точният цвят на парчетата паркет. Има много малка разлика в цвета - няма начин да подбереш точно определен цвят за този кант.

Иначе да се върна на въпроса за ламинат или паркет:
Винаги истински паркет, дори и да се наложи да чакаш определено време за изсъхване.
Аз направих глупостта преди 2-3 години да сложа ламинат в спалнята - макар че не е мръднал, си е гадно подово покритие. Ествественият паркет в хола е на светлинни години! Затова и сега за детската нямаше колебание - само естествен паркет!
Здравейте на всички.
Много Ме вълнува въпроса с ламината и паркета. Така и неразбрах какво е това чудо трислоен паркет, някой можели дами го обясни? На ламината му харесвам това, че не си личат фугите и е на големи дъски, а не като паркета, който се реди на рибена кост. Само заради това бих си сложила ламинат, ама сега при родителите ми имаме ламинат и държи много студено, е това не харесвам на ламината, как да пуснеш някое мъниче да лази и седи на него та нали ще се разболее още на първата седмица?!!! Сега в новия апартамент ми правят изолация на пода с вата, ама от най-плътните, дали ламината ще държи по топло? Моля помогнете ми да реша!!!
chanteuse - помощник
От една седмица не спя - моя чисто нов дъбов паркет е тотално нападнат от дървояди и тази събота ще идват да го изкъртят и изхвърлят момчетата които го бяха наредили прекрасно. РЕВЕ МИ СЕ ПО ЦЯЛ ДЕН И НОЩ! Още не съм се нанесла да живея в моя чисто нов апартамент, а и хола и спалнята са пълни с дървояди. Казват че като са го редили вече си е бил заразен
Сега съм в ужас дали и другите ми мебели са заразени. Някой знае ли дали дървоядите ядат мебели от пе де че?
И какво да сложа сега - мокет или ламинат?
ПОМОГНЕТЕ!!! :cry: :cry: :cry:
Ааа и кажете какъв е този двукомпонентен грунд с който ще мажат след като изкъртят паркета - 6 лв квадрата - ще убие ли останали по цимента ларви? :?
null - специалист
а сигурна ли си, че е дъб?
по спомени заради танина в дъба не го нападат дървояди.
може и да греша...
wizli - специалист
masteradmin написа:
Естествения паркет е вечен. Евала на всеки който може да си го позволи.
Ахам, само че при идеални условия и изначално скъп/перфектен паркет.

С ламината е по-лесно, практично, ефтино.
Кат те наводнят съседи - изхвърляш 200 лв, а не 800.
Да не говорим че за 3 часа си нареждаш нов.

““““““““““““““““““““““““““““
Иначе, усещането на истинско дърво под краката е супер, стига да си бос :wink:
torbalan - Дървен философ
...стига да те кефи ;)

аз се понапънах малко и сложих паркет... жената беше против в началото, защото беше скъпо
ама като го сложихме - яко се кефеше :)

а съседа за да ме наводни - бая зор ще види :)
къщата му е на 30 метра от моята ;)
wizli - специалист
torbalan написа:
а съседа за да ме наводни - бая зор ще види :)
къщата му е на 30 метра от моята ;)
Е, аз за моята кутийка си мисля,
в апартМЕНТ всичко е на една ръка, и съседите също.
PCL82 - майстор
Истината е паркета, ламината е ерзац работа. Лошото е, че се насади снобарска мода да се слага ламинат и майсторите приемат за масово не паркета, а ламината. Паркета става лукс. Преди не беше, чак такова схващането, макар да имаше много балатуми и мокети.

Същото става и с други материали и техники в бита. Качественото се замества с ефтино. Цените на ефттиното стават като на качественото, а качественото се превръща в лукс.
chanteuse - помощник
Да истински дъб.
Лично аз съм си го купувала.
Купила съм го 2006 и понеже блока е нов заради влагата го държахме една година на един таван и изглежда там са го нападнали гадовете. :cry:

Тема "Паркет или ламинат?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: