Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
BlackPearl - помощник
Здравейте, колеги. Дойде време за ремонт на детската стая, която не беше обновявана основно от 3 години. Дойде проблем когато започнах с боядисването на тавана (шпакловката е правена преди 7 години, отгоре е слаган латекс на варова основа) , та когато боядисам с новия латекс, просто тавана на места става на "шупли", а на други директно си пада. Реших че може да е от латекса, шпакловах пукнатините, купих латекс на Леко, ефекта е същия. Тавана на места "бие на кухо, без да има видими белези.

Дали само бутането на шпакловката е решение? С дълбоко проникващ грунд дали няма да стане?
КИМИ - специалист
Преди боядисване- чегъртане със шпаклата и после шкурене на стария латекс-
не много- само да покаже че е здрав, олющените зони- с колор кит до изравняване и след шкурене(ситна)- латекс.
BlackPearl - помощник
Какво да чегъртам, там където е паднал гипса е изкъртено до здраво, а отделно целия таван е минат с няколко ръце латекс: кръпка - латекс, нова кръпка - пак латекс и така до сега... Какъв е смисъла да шкуря 15 квадрата?
КИМИ - специалист
Ами ако е неравно- както то казах- шкурене(едра), после фин колоркит(това е фина шпакловка 4.50лв. за 5кг., после шкурене на нея (финна) и после латекс.
Латекса дупки и шупли не запълва- той е за "Убаво". :-D
BlackPearl - помощник
Май не можем да се разберем :) Знам за какво е латекса, въпроса е че в следствие от него се напуква гипса. Има си места които нямат никакви външни белези, просто като нанеса латекса се напукват или шупват.
ssmmaaa - специалист
BlackPearl написа:
Май не можем да се разберем :) Знам за какво е латекса, въпроса е че в следствие от него се напуква гипса. Има си места които нямат никакви външни белези, просто като нанеса латекса се напукват или шупват.
Според мен е слаба основата върху която е гипсовата шпакловка-вар или винервайс и при боядисването отлепя. Решението-сваляш цялата шпакловка до мазилка,нова шпакловка и боядисване.
BlackPearl - помощник
Основата си е чист панел.
mitko64 - майстор
Имах същия проблем преди две години. Боядисвах с леко сребърни йони и където е било шпакловано с колор кид се размекна и набухна. Отдадох го на съставките в латекса(може и да съм в грешка). шпакловах наново, чакаш да изсъхне и вече с латекс на Боро нямах проблеми.
ssmmaaa - специалист
Проблема със сигурност не е в латекса,а в основата. Ако е много гладък панела-бетонконтакт.
BlackPearl - помощник
Бавно и славно се отказвам... Дадох над 100лв. за 2 вида латекс, 25кг смес за шпакловане, сега ще правя окачен таван, който като се замисля можеш да почна от началото :)

Тема "Напукване на шпакловка на таван след боядисване с латекс." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: