Нека намерим най-тънките цени.
bimbaeco - майстор
И аз обикновено оставям на 120, ама понеже почна да драска, викам да пробвам с 240, а то по-зле се получи. Имам орбитален шлайф "Блек енд Декер" и с него никога не съм имал проблеми, ама му се прецака лепката отдолу, та почнах с тоя от "Лидъл". Като оставиш дървото естествено, не се виждат драскотините, но, като сложих лазурен лак "Орех", така се очертаха, че направо ми идваше да го изхвърля - беше накъдрил чама до безобразие.
Няма нищо под шкурката. Прави го с всички листове, които пробвах.
Последна промяна от bimbaeco на съб окт 12, 2013 10:28 pm, променено общо 1 път.
Chefo77 - майстор
bimbaeco написа:
Наистина ли мислиш, че не ми е ясно, че шкурките се редуват?
Освен това, от предния ми пост би трябвало да става ясно, че не смятам, че има конструктивен дефект.
Помолих, ако някой има същия проблем, да сподели.
Защо те съмнява, че шкурката е калпава?
Прощавай за резкия тон, но ми се стори, че си избързал да кажеш нещо, преди да си разбрал какво питам.
Няма проблем за резкия тон :)
Откъде да знам, че ти е ясно, че шкурките се редуват, да не съм Ванга? Съвършено ясно разбрах какво питаш - дали е нормално делташлайф за 40 лева да осира детайл - ами моя за 20 със същите шкурки не го осира, значи проблемът не е в шкурката. Освен това на Парксайд шкурките не са лоши по принцип. А и при шкурка 240 няма никакъв вариант зърно от нея да надере така детайла. И вникни в смисъла - "съмнява ме шкурката да е калпава" не е едно и също със "съмнява ме, че шкурката е калпава".
Хайде сега пак - прави дъгообразни драскотини и вълнообразни драскотини? Първото е нормално - от движението на шкурката (но не и за 240!!!), второто е от прекалено бързо движение на самия инструмент върху детайла.
bulhomes2 - майстор
Ми щом е почнало да драска на 120 и е продължило с 240 - значи е нещо на машинката. Нямам идея как им се захваща шкурката, ама толкова ли пък не може да се усети с пръст? Съмнява ме, че ще е в някой ръб или връх. Близни ги на шмиргела! Така или иначе не ти върши работа - по-зле няма да стане, а има шанс и да се оправи.
bimbaeco - майстор
Ето нагледно.
Чефо, ако съм те разбрал правилно, ти не вярваш причината да е шкурката. Разбрах, че мислиш така, защото и ти си купувал шкурки от "Лидъл" и не си имал проблем. Е, аз имам.
Bulhomes, ще се оправи май, като си обравя другия шлайф.

Прикачен файл

1.JPG
1.JPG (42.5 KиБ) Видяна 2766 пъти
Chefo77 - майстор
Извинявай, снимката е лоша и това, което предполагам, че искаш да покажеш, са 3-4 хоризонтални линии. Ако е това, според мен нещо има на плота, което дере. Сега вече и на мен ми стана интересно защо е така... Да няма някой недозавит винт на плота?
Прочети отново частта от мнението ми за едрината на зърното и възможността да надере материала, ако попадне между шкурката и дървото. А, и ако е от нещо такова, ще прави малки кръгчета.
bimbaeco - майстор
Не е добра снимката, защото я снимах от много близо с телефона и я осветих. Става въпрос за това в долния десен ъгъл. Нещо подобно на буквички сссссс. Нищо му няма на плота, проверих го. Първоначално помислих, че става така, защото съм натискал твърде силно, но и без никакъв натиск пак го направи. После реших, че при шкуренето се е откъртило парче от някой чвор и като е попаднало под шкурката е надрало всичко. Включих прахосмукачката и пак го направи. После реших, че съм попаднал на кофти партида шкурка и купих пак от друга промоция на "Лидъл" - пак го направи.
Аз смятам, че все пак се къртят парчета от шкурката, защото в два от 10 пъти не създава такъв проблем. Видях, че ти не вярваш при тази фракция на зърното това да е възможно, но ако спойката е кофти, може да се откърти по-голямо парче и да надраска дървото. Другата седмица ще пробвам с шкурка на друг производител и нещата ще се изяснят. Междувременно оглеждам тази машинка (http://prodavalnik.com/33-shlayf-mashin ... -i32916013), ако някой има впечатления, да каже.
Chefo77 - майстор
Пробвай с друга шкурка и пиши.
емо ем - специалист
bimbaeco написа:
Става въпрос за това в долния десен ъгъл. Нещо подобно на буквички сссссс. Нищо му няма на плота, проверих го. Първоначално помислих, че става така, защото съм натискал твърде силно, но и без никакъв натиск пак го направи. После реших, че при шкуренето се е откъртило парче от някой чвор и като е попаднало под шкурката е надрало всичко. Включих прахосмукачката и пак го направи. После реших, че съм попаднал на кофти партида шкурка и купих пак от друга промоция на "Лидъл" - пак го направи.
Еми да кажа и аз... има още един вариант, да не би от време на време да забавяш движението на машинката прекалено много? Драскотините на снимката сякаш са се получили когато машината е шлайфала на едно място неподвижно (дори и за много малко време). В такъв случай дали не е възможно шлайфания прах преди да излезе от работната повърхност да се завихря някак гадничко и да причинява драскотините?

Ако детайла, който обработваш позволява, би ли пробвал да го минеш само напред-назад по дължината на жилите с темпо, примерно 15-20 см/сек. Интересно ще е дали пак ще излязат драскотини.
stan73 - майстор
Някой с впечатления за мултишлаифчето, което го има в брошурата за утре ?
Трябва ми мултишлаиф, но ме притеснява малката мощност. Тези на Скил, Аинхел и Бъджет (тип "Дремел") са 125 до 135 вата. Истинските Дремел са между 125 и 180 вата. Това лидълското го дават 22 вата и ми се струва, че така както е направено се захранва с 12 волта (съдя по снимката в брошурата, не съм го виждал "на-живо" засега). Дали не е слабо, или пък това се компенсира от многото различия в кинематиката и захранването ?
ferrari4456 - специалист
Не мога да се сетя за кое говориш.Я прати линк.Аз едното го бях виждал на живо и ако е това мога да ти кажа нещо за него.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix - инструменти?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: