Ел. инструментите. Консумативи.
velsi - Почетен майстор
Абсолютно идиотски тест и напълно излишен. Изобщо не е показателен за качествата на машината.
По темата: винаги съм предпочитал 125 мм пред 115. По-големят диск, макар и само с един сантиметър, дава по-голяма свобода и продължителност на работа, а като цяло разликите в машините не са чак толкова големи. Дори съм се чудил защо има два стандарта дискове при такава малка разлика. Никога не ми е било ясно също защо има такава голяма разлика в цените при някои производители, като принципно машините не се различават много. При някои дори са абсолютно еднакви, а разликата е само в големината на предпазителя.
dragozow - майстор
Аз мисля че е заради цената.
kolev_k - специалист
stiv1961 написа:
И трите, дядо попе, и трите :-D
Точно така.Аз имам 230,150(исках да си купя 180,но не намерих тогава) и 2бр. 115/125.Предимството е че по-малките доизносват дисковете от по-големите.Всеки го знае предполагам.Преди 20-на години си купих едно малко за 20лв.от пазара.Отворих редуктора да видя има ли грес вътре,и останах крайно изненадан.Грес имаше,но вместо лагер имаше желязна втулка.Сложих лагер и досега ми върши чудесна работа.Наскоро рязах с него с диск 1мм винкел 50x50x5мм.Един покрай мене каза:да ми го бяха казали-нямаше да повярвам.Купих си шлайф машинка,най-ефтината,неизвестна марка.Бързо-бързо се прецака.Като я разглобих,на моторчето вместо бронзови плъзгащи лагери,железни такива.Една позната си купила електрическа косачка "бош" на промоция от 400 на 200лв.За 2-3 ползвания на вилата,единия лагер се разбива,грее и топи пластмасовото си гнездо.Същата работа и с един верижен трион,електрически.Блек&Декер.Лагерчето в пластмасово гнездо и го разтопи.То пишело чя трябва да се капва масълце през една дупчица,ама кой да чете,+това упътването на английски.А,и още нещо,първо се прецака обтегача на веригата,постоянно се разхлабва,направи един канал на задвижващата зъбчатка,после се прецака и маслената помпичка.
Последна промяна от kolev_k на съб окт 19, 2013 1:52 pm, променено общо 1 път.
VLADO66 - майстор
Така ги правят вече-и аз си взех инцидентно едно флексче от Бау-бау за трийсетина лева че ми трябваше веднага и на втория диск изпуши и блокира.Отворих го и кво да видя-задния лагер лежи в нещо като бакелитова втулка,която беше превъртяла и стопила пластмасата наоколо.Чудя се как им дават 2 г. гаранция.Или разчитат че за тия пари човек няма да се разкарва до сервиза :x
dragozow - майстор
VLADO66 написа:
Така ги правят вече-и аз си взех инцидентно едно флексче от Бау-бау за трийсетина лева че ми трябваше веднага и на втория диск изпуши и блокира.Отворих го и кво да видя-задния лагер лежи в нещо като бакелитова втулка,която беше превъртяла и стопила пластмасата наоколо.Чудя се как им дават 2 г. гаранция.Или разчитат че за тия пари човек няма да се разкарва до сервиза :x
Това ъглошлайфче разчитат че няма да се работи с него до като изтече гаранцията или да си купиш и нещо друго покрай машинката. За да струва 30 лв с ддс, в Китай на едро такава машина струва не повече от 5-6 долара, даже и да ти смени една машинка не е на загуба. Магазина не му пука за репутацията му, защото гонят цели и обороти, биха сложили на щанда и лайно ако има кой да го купи. Има различни типове купувачи и големите магазини имат цели отдели които следят нравите им.

Тема "При избор на ъглошлайф- какъв диаметър да е диска ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: