• 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 102
Съвети за начинаещи готвачи.
Mega - специалист
Как ти даде душа да купиш толкова много клапани? Аз едвам взех един и ме приболя сърцето. ;) Хахах, иначе "увереността" изглежда много добре. ;)
КИМИ - специалист
Тая редичка е мехлем за душата-
браво и не пий без мезе.
nikolovvd - майстор
Още ли не сте изпили виното?
Сутринта изкарвам колата от гаража и виждам комшията на път за работа в 7:30 излиза от мазето усмихнат. :drinkers:
Явно е посетил виното, за да го чуе дали "диша" или "пъшка", но като гледам си е сложил музика в мазето и честичко свети, :partyman: та може и да не дачака Коледа. Виното де, не комшията! :lol:
valentor - специалист
Mega написа:
Как ти даде душа да купиш толкова много клапани?
Мега,
Виж ся.
Тези, дето се виждат, са около 16 % от тези ,които притежавам.
Купувани са за няколко години, а не за един път.
Както се вижда са монтирани в пробит ,в капачката, отвор,чрез залепване.
А капачката се завива на винта на бутилката и с изолационна лента (черна на картинката) се обвива , като се започве още от под ръбчето /под капачката/ на бутилката и до края на вертикалната стена на капачката.
По този начин сифона се ползват многократно.
nikolovvd - майстор
Аз ползвам система за кръвопреливане - стерилна и ефтина.
КИМИ - специалист
На такива туби от 10л. маркучета фи4 е достатъчно, може и от системи, с малко силикон отгоре и натопени крайчетата в един общ буркан да бълбукат 30 дена това е.
hidrazin - майстор
Mega написа:
Как ти даде душа да купиш толкова много клапани? Аз едвам взех един и ме приболя сърцето.
Парче стъклена тръба, горелка и малко сръчни ръце. Става за няма и десет минути.
:partyman:
bulhomes2 - майстор
Преди казармата работех за малко в стъкларския в Плевен. Веднъж се скрих с един резак и няколко шишета с идеята да "изкривя" поне от тях. Колкото и да внимавах - нито едно нямаше дори и помен от омекване. Всичките се спраскаха.
Mega - специалист
Нормално си е, млад си бил. Какъв помен от омекване. ;) Трябва да сме на ниво. ;) :partyman: хаха
hidrazin - майстор
Ооо... Със стъклото се работи много приятно. Иска се малко усет и познания. Ето как се режат и огъват тръбички. За да стане балон се запушва в единия край и като я нагряваш и въртиш с помощта на маркуче се надува от другия край. Докато е мек балона може да го разтеглиш и да стане продълговат. За огъването е достатъчна и спиртна лампа. За издуване на стъкло се иска по-голяма горелка. Имам един наръч стъклени тръби и понякога си огъвам разни неща от тях.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oE_26YP0IRM[/youtube]

:partyman:
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 102

Тема "Вино" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: