Нека намерим най-тънките цени.
QuietStep - специалист
Много се извинявам за глупавия въпрос, може би в мрежата има доста адреси на сервизи за ОПЕЛ, но бих искал да получа добър съвет, защото моят "старик" доста си изпати от мераклии да го ремонтират, и сега харчи повече вода (вместо антифриз!) от колкото гориво... А ако някой знае добър сервиз в югоизточна София би ми спестил неистови усилия да го преведа надалеч из градските джунгли...
Евентуално и къде може да се намерят и истински чаркове за ремонта, че...
Благодаря !
Любо Петров
ferrari4456 - специалист
Не знам майстор на кадети, но имаш проблем с главата.Трябва да се цикли, гарнитури и много работи.Сигурен ли си ,че си струва?
Илчо Илиев - майстор
ferrari4456 написа:
Не знам майстор на кадети, но имаш проблем с главата.Трябва да се цикли, гарнитури и много работи.Сигурен ли си ,че си струва?
А ти сигурен ли си ,че е издухана гарнитура?Може да се е скапала водната помпа ,но толкова да им са разбиранията..
То не си струва да се реставрира такава кола,но знаеш ли човека на какъв хал е,а и ако е нещо поправимо за малко пари, до 50-100 лв, що да си търси нов изгнил курник, след като си го има....
Колега QuietStep, влез в опелския форум и питай там, тук е" направи сам", ако дадеш подробна картина на нещата , може да ти се дадат напътствия кое как да си оправиш САМ, но от поста ти заключавам,че не ти е по възможностите...така,че виж колегите от другия форум ,белким ти намерят някой майстор ентусиаст ,а за части, само по моргите, по магазините ще ти искат едни пари, които не си заслужават за тая кола,а и най-вероятно ще са турски в най-добрия случай....

п.п. Имах такъв Опел, но дизел, ако не ти е съвсем скапано купето, струва си да я оправиш....Кадет е легендарен модел!!!
mitko64 - майстор
Mоят преди седмица го дадох на вторични за 368лв., ама двигателя беше пушка. Сегашната Астра умрела работа. Преди аварийно му сипах вода на Петрохан, и помпата протече до София.За шлайфане на глави, моята продуха гарнитура преди 4г., някъде в Дружба я карах. Иначе ауспуси, спирачки, парно(може и от там да губи охл. течност, моето се беше направо разяло радиаторчето) в едно сервизче на Красно село.
QuietStep - специалист
Е, смениха гарнитурата - главата не се беше изкривила, та сега работи добре, но трябва и реглаж на запалването, се разместо делкото.
А "старика" не си го давам и за нова, защото си спя спокойно за него на паркинга долу!... :)
И добра работа ми върши за малко разходи!...
mitko64 - майстор
И аз спях спокойно докато на гепиха акомулатора. Втори път пак го разбиха и взели сало едно шише с първак за чистачките. Та се притесних да не ослепеят от метила. Накрая го засилих на вторични, да си помогна за ремонта на пералнята.Яка машина беше, но гепи ли го кафявата чума, няма спасение.
QuietStep - специалист
mitko64 написа:
Mоят преди седмица го дадох на вторични за 368лв., ама двигателя беше пушка. Сегашната Астра умрела работа. Преди аварийно му сипах вода на Петрохан, и помпата протече до София.За шлайфане на глави, моята продуха гарнитура преди 4г., някъде в Дружба я карах. Иначе ауспуси, спирачки, парно(може и от там да губи охл. течност, моето се беше направо разяло радиаторчето) в едно сервизче на Красно село.

А къде по-точно е това "сервизче"? Че ми се губи от 0,5 до 1,5 л понякога - ей тъй - неясно къде и как! :?
kuuuuuul - майстор
Щом не е от помпата или рад. на парното,най вероятно ти е спукана главата.Като сменяха гарнитурата огледахте ли нещата?
mitko64 - майстор
QuietStep написа:
mitko64 написа:

А къде по-точно е това "сервизче"? Че ми се губи от 0,5 до 1,5 л понякога - ей тъй - неясно къде и как! :?
На ъгъла на Ворино и Царево село. Ама последният път обидиха Опчо, викат- пак ли ни караш тая кочина и го карах вече в Надежда за ремонти.

Тема "Къде има свястен майстор на ОПЕЛ КАДЕТ Е" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: