• 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 102
Съвети за начинаещи готвачи.
bulhomes2 - майстор
А от къде се купуват такива стъклени тръбички? Ония ден си земах един по-сериозен захаромер и мойта убусница веднага зема та му счупи епруветката.
hidrazin - майстор
bulhomes2 написа:
А от къде се купуват такива стъклени тръбички?
Примерно от тук:
http://www.teocom.eu/Stuklarii.htm
http://www.valerus-bg.com/pdf/lab_glassware.pdf
Ама не си заслужава да купуваш тръба и да си правиш. Гледай да ползваш нещо друго. Само като идея - изгоряла луминесцентна лампа. Режеш я от двете страни и я измиваш от луминифора. Пада много лесно като прекараш през нея мокро парче гъба и някакъв миещ препарат. После си режеш нужната дължина и си я затапваш в единия край.
:partyman:
P.S. Колко дълга беше мензурата на захаромера?
bulhomes2 - майстор
20-тина см. Що? Гледам, че са нек'ви стотинки, ма сега го комбинирах с една половинлитрова гарафичка за вино и му прилича...
Изображение
hidrazin - майстор
bulhomes2 написа:
20-тина см. Що? Гледам, че са нек'ви стотинки, ма сега го комбинирах с една половинлитрова гарафичка за вино и му прилича...
Ами защото не си заслужава да си играеш да си правиш от стъклена тръба при условие че винаги може да се пригоди нещо друго както и си направил. Ето например това се води стъклена ваза с размер 20 см. :)
Прикачен файл:
950005.jpg
:partyman:
vrangelov - специалист
valentor написа:
Ето я увереността в утрешния денИзображение
редичката има продължение .
Кис-кис
Хм, интересна комбинация! Водни клапани се слагат на бяло вино. Не че пречи, но дали помага!?!
Хубав цвят! Наздраве! :partyman:
Mega - специалист
Хайде и моето вино превря и отиде в два бидона по 60 литра с водни клапани. Проблем ли е, че виното не е до горе? Има 10 см. въздух отгоре, които се надявам CO2-то да го изкара? Ако е проблем имам азот и мога да го изместя, макар и със зор.

... В двата големи бидона вече ври материала за ракията. ;)

Прикачен файл

IMG_1503.JPG
IMG_1503.JPG (70.37 KиБ) Видяна 2281 пъти

Прикачен файл

IMG_1502.JPG
IMG_1502.JPG (64.04 KиБ) Видяна 2281 пъти

Прикачен файл

IMG_1501.JPG
IMG_1501.JPG (102.76 KиБ) Видяна 2281 пъти
nikolovvd - майстор
И после не вървяла работата, а сложил бидона с виното до работната маса! :prayer:
stiv1961 - майстор
nikolovvd написа:
И после не вървяла работата, а сложил бидона с виното до работната маса! :prayer:
Като гледам спиртомера и захаромера по- скоро ми прилича на комбинация между лаборатория и работилница :) Mega, според мен 10 санта въздух не са голям проблем.
ArturDent - Почти Безобиден
Така и така сте заговорили за вино, а как е реколтата от грозде при вас.
В нашия край всички се оплакват че е прекалено голяма. :shock:

Аз не гледам лозе, но около мен има доста хора, които се занимават с това.
Например братовчед ми за първи път пълни всички съдове които има и пак не му стигат. Брал лозето "през чепка". Напълнил всичко и ще чака да стане едното вино, а след това ще направи още едно бране и вино

Съседа и той напълнил всички съдове, а половината грозде останало необрано. Опитва се остатъка да го продаде по 30-40 ст. за килограм, но желаещи няма. Мисли да остави лозето недообрано да зимува.

Абе, всички се оплакват че прекалено много грозде се родило тая година.
Така ли е я цялата страна?
bulhomes2 - майстор
И ние не бяхме брали толкова много грозде досега.
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 102

Тема "Вино" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: