Нека намерим най-тънките цени.
profesionalist_wood - майстор
Това е първият ми пост ,,търговия,,тоест полу-подарявам в тази категория след като Тани ми разреши
Някой от вас има ли стари дърводелски инструменти и машини на по 50-100 години по вашите мазета и тавани? Снимки пращайте на Лични Съобщения :) Ще минавам пак на ръка че тока поскъпна :lol: а и нямам възможност да си плащам тока щото машините лапат яко киловати,че червената лампичка на електромера свети постоянно без да мига :lol:
За София става въпрос
Тук е дадена примерна бормашина на Блек енд Декер от 1930 година

Прикачен файл

bddrill4.jpg бормашина
nikolson - майстор
Прикачен файл:
100x100[1].gif
100x100[1].gif (48.03 KиБ) Видяна 2230 пъти
profesionalist_wood написа:
Ще минавам пак на ръка че тока поскъпна :lol:
Що на ръка, я к*ъф аватар ти е под ръка?
dadko - майстор
Аз като гледам тоя блекендекер и той е на ток май.
А дърводелската машина, от която искам да се отърва- е един банциг, правен преди 30-40 г. Ще го разкарам, щото само пречи а мога да го преместя само с лостове. Най-вероятно ще го дам за вторични, обаче-не ми се вярва да има търсене...
naB4o - специалист
Ама 2 аватара има тука и двата с големи ц*ци... егати и ръкоделието турско :D

На баба ми на селото има 1 маткап, много дупки съм направил с него. На 400 км ми е, ако случайно нещо от там ще се мята, ще те имам на предвид!
Успех!
Можеш ли да определиш откога е ако си спомняш нещо? Аз ползвам обущарски инструменти от 1885г :-D
naB4o - специалист
Ами не е толкова "ретро"
Нещо, такова цък
mitko64 - майстор
profesionalist_wood написа:
Можеш ли да определиш откога е ако си спомняш нещо? Аз ползвам обущарски инструменти от 1885г :-D
Като казващ обущарски, тъста има едно чукче с много смешен клювник, също и смешна наковалничка. Извън обущарската тема има един много функционален инструмент- рукан му вика, за дялкане и белене на кора. Не съм виждал никъде да продават, иначе бих си взел. Също раздвижен ключ от някакви усукани арматури, отделно рашпили ковани на ръка, също и дърто ръчно ренде. Всичките много ме кефят. От него взех и онази колонна дрелка. Отделно има и две ръчни.
naB4o написа:
Ами не е толкова "ретро"
Нещо, такова цък
Ако е с такъв патронник, поне от 40-те и 50-те

Тема "Търся стари инструменти и машини на по 100 години" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: