Може да се направи на компост, като киселинноста се неутрализира с вар, примерно.
								
															
																															
																								
															miroton написа:Е тва е добре сега си приш една трицарка и 2 зими ще се греш.
 
 iivanov написа:Може да се направи на компост, като киселинноста се неутрализира с вар, примерно.
 
 Ако са сухи ги изгори, а ако са мокри на компост!
Успех!


 Не говорим за какви да е дървени стърготини а за иглолистни. Изгнилата иглолистна дървесина има киселинност Ph между 3.0-4.0 което си е доста кисело. Това вкиселява почвата. Повечето растения виреят добре при стойности 5,5-7,5. В повечето случаи се налага да се намалява киселинността на почвата а не да се увеличава освен ако няма да отглеждаш в двора си примерно ... боровинки.
  Не говорим за какви да е дървени стърготини а за иглолистни. Изгнилата иглолистна дървесина има киселинност Ph между 3.0-4.0 което си е доста кисело. Това вкиселява почвата. Повечето растения виреят добре при стойности 5,5-7,5. В повечето случаи се налага да се намалява киселинността на почвата а не да се увеличава освен ако няма да отглеждаш в двора си примерно ... боровинки. 

 и от професионалисти даром (пак от форум
  и от професионалисти даром (пак от форум  А работата в градинката си е точно шесто чувство - затова и споменах да се пробва без да се търсят специални методи ...
  А работата в градинката си е точно шесто чувство - затова и споменах да се пробва без да се търсят специални методи ...