Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Как става това пазаруване в Ибей :? :) .
saraneron - специалист
Трябва да си откриеш сметка , с която да плащаш по електронен път -дебит карта, после кой ще ти е посредник в плащането ,аз ползвам ПЕЙ ПАЛ , там трябва регистрация като си измислиш парол и юзернейм ,ще ти искат също еднократно да попълниш номера на картата, адрес и един код пак от картата но на гърба от три цифрички и докога е валидна ,вземат за превода 2% от преведената сума, след това се регистрираш в ибей , като попълваш пак подобна табличка , измисляш си нов юзернейм и парола ,и си ги записваш някъде да не ги забравиш ,после правиш една покупка за малко пари за да се ориентираш ,има основно два вариянта, единият е ,,търг,, с наддаване ,другият е ,,купуваш направо ,, има и подробности , например повредено ,продава се за части , или включена и доставка и др., не трябва да се бърза при покупката! Изчаквай мако след като натискаш по прозорчетата ,докато се извършат процедурите ,понякога 5-10 секунди ,за да не платиш 2 пъти чети внимателно или гледай парите като крайна сума ,че понякога пробутват и други стоки или нещо, което си маркирал преди това но си се отказал в последствие. Веднъж приведени парите трудно се връщат ако искаш да се откажеш ,ако стоката не ти хареса може да я върнеш и ти връщат парите.Ако регистрацията е на английски и си зле с езика ,викаш една тинейджерка да помага на стария меринджей с каквото може , с езика основно!!! Тези младите са много напред с материала ,като пазаруване по интернет например :partyman:
boretobobo - специалист
Моите са от тук
http://www.water-technic.com/magnet-ven ... quot-p520/
Нормално отворен и нормално затворен при 2.5 бара работят идеално тези са без
цедки но монтираш филтър и няма проблем.
filmatoplo - майстор
Тези E L V и аз ги купувам от Термоикономик Бургас , но винаги съм ги ползвал -като отвори вентила да тече топла вода като безопастност от бойлер -тоест преминава течност през тях под налягане , без налягане не знам дали би преминавало течност свободно :? .
n92420 - помощник
Аз съм съгласен за магнет вентилите, но какво да правя с подовото отопление, за него ми трябва 30-35 градуса вода. Освен с трипътен вентил остава да се ползва буферен съд. Ако се сещате за други варианти моля споделете.
Моля да ми дадете съвет как да се изпълни намаляването на температурата на водата за подовото отопление сигурен съм, че има много хора във форума които са го правили.

Благодаря предварително.
filmatoplo - майстор
Ползваш 3пътен вентил с пряко действие , виж снимка номер 3 , помпата за подовото е тази вдясно .viewtopic.php?f=10&t=27375&hilit=%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%BE+%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%BE+%D0%B8+%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD+%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B5%D1%82&start=40
n92420 - помощник
Благодаря filmatoplo,

Стана ми много по-ясно какво трябва да направя. То е станало направо като аптека, супер. Перфектна работа.

Това подово само с една серпентина ли е или не е така. При мен имам изградени 6 серпентини общо около 400-450м за 80кв.м. Те са през колектор така че би трябвало да е едно и също. Входящата тръба за подовият колектое Ф32 надявам се че ще е достатъчна.

Може ли подовото да се направи с пластинчат топлообменник за да се регулира температурата като се пуска и спира подаването на топла вода към топлобменника или трипътният вентил е достатъчно надежден. Ако се ползва топлобменник тогава и водата ще бъде различна в двете системи. Не мога да преценя дали си струва инвестицията или няма нужда да се прави.
filmatoplo - майстор
Съмняваш ли се -тази кутия дето се вижда е за радиатори , има друга която не се вижда , тя е за водното подово :wink: , само трипътния вентил е достатъчен , сложи помпата като мен да праща към подовото :wink: .Не че се хваля , всички монтажи са какива и по хубави :) .
n92420 - помощник
Имам още един въпрос какви помпи трябва да си купя за системата с радиаторите и за подовото. Скорости, модел(ако може) и т.н. Чувал съм че за подовото трябва да е по-висока скоростта на флуида. Или понеже и двете системи ползват една и съща вода трябва помпите да са еднакви.

Виждам, че почти всички използват Grundfos помпи. Предполагам, че това е Мерцедеса на помпите.

Моля за помощ по въпроса.
boretobobo - специалист
Ако правиш подовото с отделна помпа може да свържеш помпата с магнет вентила
термо релето работи при двата случая.
Може да включва при определена температура но може и да изключва.
Относно помпите и грундфос и вило вършат работа. :)

Тема "Локално Парно със Соларен панел за подпомагане на Отоплениет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: