Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
VLADO66 - майстор
По принцип циментовите шпакловки имат по-ниска паропропускливост.
alsted - майстор
Чаро написа:
Иска си пълнител и финиш...
Най-общо казано. Иначе - основа, грунд, база ... ръка (практика). Като за начинаещ и без претенции, като за тебе си може всякак. Особено ако ще залепиш тапет след това. Не, че латекс върху мазилката е лоша идея по принцип ...
Я да видим колко от специалистите ще кажат как слагат мрежа на тавана?
enviro - специалист
казаха ми че щом е за вътре можело да не се слага мрежа, тъкаче утре или други ден ще купя два чувала гипсова шпакловка унифор или на Боро имало някаква дет била много хубава и в събота се захващам да ударя колкото докато ми се схване ръката :D аз съм до обяд ангажиран и след това мятам стените, дано се получи добре, сега ходих до вилата това което правих с ЦМ11 много добре се е получило като за начинаещ сега ако го види специалист сигурно ще му намери косури но иначе на мен ми харесва, само ме интерсува за ъглите да купувам ли алуминиеви ли какви са ъгли и дали трябва те да са с мрежа или обикновенни без мрежа. :)
ssmmaaa - специалист
Ъглите без мрежа.
enviro - специалист
казаха ми днес един майстор, пьрва рька унифор без мрежа и втора рька сьс сатен за да се изглади защото била по финна.
enviro - специалист
Днес, купих две торби CT 126 , в 15:00 почнах и направих три стени горе долу стана макар че с лепилото където бях почнал е станало по красиво :D с това малко на места е грапаво, но се надявам с втора ръка да се изглади добре, само незнам втората ръка с същото ли трябва да го минавам или да взема Сатен гипс, обясниха ми че за начинаещи не било много добър избор тъй като сатена много бързо съхнел, и нямало да мога да смогна и сега се чудя

едното момче в магазина ми каза междодругото че за втора ръка мога да ударя с фугираща смес за по лесно и че ако имало на места грапавини щели да си се запълнят.
VLADO66 - майстор
Сигурно са имали впредвид Шийтрок.Сатенгипса не го обичам-малко влага и веднага се вдига на юфка.
enviro - специалист
на едната стена долу точно до входната врата гледам има около 50см мухал първо трябва да взема САВО и да го намажа и тогава да шпакловам нали?
VLADO66 - майстор
Виж откъде ти влиза влагата щото и да махнеш мухъла с Саво не е гаранция че няма да падне шпакловката.Ако не се справиш с влагата там шпакловай с бяла циментова шпакловка.
enviro - специалист
когато го шпакловам двете ръце тогава ли трябва да го шкуря? И с каква шкурка трябва да го правя? Имам една машина БОШ дето шкури ще пробвам с нея дали ще стане или ако не с едно трупче както казвате и с него.

Тема "с какво да шпакловам стените върху обикновенна мазилка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: