• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
ilkoandonow - специалист
благодаря за съветите, днеска обиколих магазините и ми излиза около 12,60 със стериопор 8см но това е без външната мазилка.Значи ориентировъчно около 25 лв на квадрат.Понеже КЪЩАТА Е ИЗМАЗАНА ОТВЪН С ХОРОСАН И ПОСЛЕ ИМА НАЛОЖЕНА ПРЪСКАНА МАЗИЛКА МЕ ПОСЪВЕТВАХА ДА НАПРАВЯ ИЗОЛАЦИЯТА С 5 СМ СТЕРИОПОР.дАЙТЕ МНЕНИЯ ПО ВЪПРОСА.ЩЕ ИМА ЛИ ЕФЕКТИВНОСТ РАВНА НА 8 СМ ЗАЩОТО СПОРЕД МЕН ИМА ЛОГИКА 2 СМ ВАРОВА МАЗИЛКА+1СМ ПРЪСКАНА +5 СМ СТЕРИОПОР РАВНО НА 8СМ ИЗОЛАЦИЯ :? :? :? :? :?
emergency_bg - специалист
не мисля че формулата ти е вярна, тъи като става въпрос за различни по структура и състав материали. Но ако питаш дали ще има ефект, да ще има и мисля, че повече от 5 см не са ти необходими.
Тани - модератор
emergency_bg написа:
мисля, че повече от 5 см не са ти необходими.
Защо мислиш така?
prascho - майстор
Не е необходимо да отваряш нова тема за да ти се обърне внимание. По съществения въпрос, който трябва да те вълнува и да питаш е: Стиропорът с каква плътност да е?. Аз имам същите начални условия: мазилка пръскана 2 см и възнамерявам да сложа 8 см дебелина. Я сподели актуални цени за квадратен метър само на стиропора 8 см и добави и плътността.
/Този 1 см от пръскането от къде го изкопа и аз не знам. Вярно, че има едро и ситно пръскане. Според мен тези гранули и въздуха, който ще остане между тях ще има много ползотворни качества за увеличаване на изолационните качествано, но въпросния слой ще бъде един и същ не зависимо от това дали си сложил 5 или 8 см. При 8 см чисто ще имаш още 3 см стиропор, което неминуемо ще намали топлопроводимостта на стената./
извод: мазилка+пръскане+5см изолация не е равно на мазилка+пръскане+8 см изолация.
pipbel - майстор
Prascho

Каква плътност ще ползваш ? Аз съм склонен на 20кг/м3, А20 на Аустротерм.
Знам 4е А25 е с по-добри топлопоказатели, ама пародифузиата май доста се влошава.
Мисля 4е А20 е добро компромисно решение.
Също мисля 8 см да сложа. При него U е 0.36 на мойта си стена, при 5см е над нормата - 0.52 (за сведение на задаващия темата и emergency_bg)

Замислил сам се и за 6 или 7см от графитния/сивия, ама не му казват плътността..

Има ли някой актуална ценова листа на Аустротерм ?, мойта е от 2005
prascho - майстор
Не съм се спрял все още на определена марка и плътност. Обмислям да пусна тема и да се осведомя от компетентните майстори :). Еди каза, че е ползвал церезит. Моля, запознатите да се включат и да дадат повече инфирмация за качеството на отделните вносители /производители/ и желателната норма на плътността.
Имам брошури на няколко фирми от изложението в стройко.
фирми: декотерм, ди-трейт, стипор, неопор и топлоизолационна система монодур.
Неопорът е също сива изолация но предполагам, че не говориш за нея, щото е скъпа и с плътност 25.

Прикачен файл

top.jpg
top.jpg (91 KиБ) Видяна 7791 пъти

Прикачен файл

top1.jpg
top1.jpg (90.82 KиБ) Видяна 7791 пъти

Прикачен файл

top2.jpg
top2.jpg (119.28 KиБ) Видяна 7791 пъти
theurgist - специалист
Последно миналага година септември месец купих 5см Стиропор на Аустротерм за 3,60лв. м2. Сега не мога да кажа каква е цената :)
EDI - майстор
Всеки фасаден става за стена.По стандарт мисля, че фасадния трябва да е над 14 или 18 кг/куб.......ама не съм сигурен.В сайтовете на производителите пише.
rojko - специалист
Интересна тема.Поне за мен.Аз миналата година направих глупоста цялата северна фасада на къщата да сложа 4 см стериопор.Видимо е много малко.Сега мисля направо от горе с лепило и дюбели да добавя още 3-4см стериопор.Само че незнам кое е по-добро за топлоизолация стириопора или фибрана.Аз лично съм чувал все различни мнения и никои не може да ми каже кое е по-добро и защо ? Ще се радвам ако някои от знаещите си каже мнението.
EDI - майстор
Стиропор е за външна изолация, това е световен стандарт.Другото е вата.Фибрана е за основи и може да се сложи на бетонните термомостове.Какво имаш над шпакловката - фасаген или мазилка.
  • 1
  • 2

Тема "отново за изолацията" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: