• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
imarh - специалист
Онзи ден източих маслото на косачката MTD 51 BC (Briggs & Stratton 450, 4такта, 3.5 к.с.). Маслото е на ~40 мото часа/2 год. Според книжката на производителя на двигателя(косачката идва с отделна книжка за двигателя) първата смяна на масло се прави след 5(по спомени) мото часа работа(направено е - тогава изтече бронзово масло, предполагам докато се напаснат сегменти, бутала, клапани, лагери, втулки и т.н. падат стружки) и след това на всеки 50 мото часа. Косачката работи безупречно, равномерно и с мощ. Пуши първите 10 сек. ако не е палена отдавна и е студено/а. Дето се вика - стига и само да докосна въженцето на стартера и пали. Филтъра се мие, суши и намаслява през две ползвания.

Направи ми впечатление, че маслото понамирисва на бензин(не може да се запали) и беше доста тъмно, почти черно, като на дизелова кола. Да се притеснявам ли или е нормално?
hidrazin - майстор
Карай смело и безотговорно. Без притеснения.
:partyman:
mitron - специалист
Здрасти ами незнам аз мисля че си е за притеснение на мен ми смеси бензина с маслото изтече доста бензин (това е мотофреза)днес я закарах в сервиз.В събота говорих с по тела с някъв сервиз на гардения човека ми каза да изсипя течността от картера и да сипя двигателно масло някво си ако нямам 4тактово така и направих обаче като почна да пуши леле може да се отровиш и днес я закарах в сервиз.Преди сичкото това нещо и моята фреза си палеше супер с лек пушек в началото за около 10 сек та не знам не съм разбирач дано да нямаш моята съдба :wink:
шоп - майстор
И според мен нямаш проблеми
Моята е MTD с Briggs & Stratton но по-мошна 3.7 KW и самоход. Положението е като при теб. Масло сменям на 2 години.
Перфектна машина.
iivanov - майстор
Е как, да му се не види ,се смесва бензина с маслото :? ?А иначе си пуши или от вода в бензина, или от масло в цилиндъра. Т'ва последното се получава при накланяне на двигателя извън нормите.
ArturDent - Почти Безобиден
iivanov написа:
Е как, да му се не види ,се смесва бензина с маслото :? ?А иначе си пуши или от вода в бензина, или от масло в цилиндъра. Т'ва последното се получава при накланяне на двигателя извън нормите.
Ами сам си си отговорил. Като я наклониш да я почистиш и се смесват. Просто трябва да знаеш накъде да я накланяш.
Аз имам косачка и понеже момчето от магазина/сервиза ми е приятел ми каза да я накланям само назад. На страната от която са дръжките.
kapanec - специалист
Когато се смеси маслото със бензина се вдига нивото на маслото в картера,става и доста по рядко ,цветът на маслото става по (бледо черно ) а не по черно, ако не ти се е вдигнало нивото нямаш проблем нормално е да намирисва леко
imarh - специалист
iivanov написа:
Т'ва последното се получава при накланяне на двигателя извън нормите.
Е за те това не се бях замислял. А се случва редовно преди и след ползване.
Значи няма да я пипам.
iivanov - майстор
В книжката за двигателя пише допустимите наклони.
imarh - специалист
iivanov написа:
В книжката за двигателя пише допустимите наклони.

Е това баш явно съм пропуснал. Но не намерих(не видях пробка отдолу на картера) как да да източа маслото добре, без да наклоня косачката поне на 95°. Да го "шмръкна" с маркуче ми се вижда афиф-работа...
  • 1
  • 2

Тема "Мирис на бензин в маслото" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: