Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kireto1 - специалист
Ами аз продължавам.Смених някой друг нагорял кабел.Издържа от вчера до днес сутринта,когато го изключих преди да отида на работа.
Върнах се към 6 и го включих.Сега изкара 5 часа.Предишният път ,когато имах проблем с нагревателя,защитата се включваше на 10 сек. след включването на болера.
Възможно ли е самата защита да прави проблеми???
galin56 - специалист
Сега прочетох темата и се чудя на такива хора от къде намират време и нерви да се разправят с такива работи. Тия бойлери са изчислени да работят горе долу 5-6 години и приключват. Фирмена политика да си купиш нов. Пък не са и толкова скъпи. Какво бих направил аз. Още при първия проблем ги викам тия от сервиза. Във всеки град има оторизирани сервизи за бойлери - Теси, Дипломат, Елдом и т.н. Тия мушмороци ако дадат някаква гаранция че ще го оправят и поне година няма да ми се налага да ги викам им давам зелена светлина да го оправят. Даже и това не бих направил, защото е безсмислено, след някой месец сигурно ще протече. Правилния ход е един, единствен. Даваш 200лв, взимаш си нов и забравяш за 5 години напред. Нещо и да стане те сами си го оправят. Поне с бойлерите има горе-долу някаква уредица в България на сносна цена. За мен 200 лв за 5-6 години сигурно ползване на бойлер и топла вода е приемлива сделка.
fikata - майстор
galin56
Много ларж го даваш :-D
VLADO66 - майстор
Аз пък имам неръждаем от 30години и сигур се е изплатил вече :-D
galin56 - специалист
fikata написа:
galin56
То така изглежда, но съм се убедил, че за бойлерите това е най-правилната стратегия. Киро е отворил тая тема преди 3 месеца загубил е незнам колко часове покрай него, незнам колко пъти някой от тях не е могъл да се изкъпе, че не работи бойлера, и е дал до сега сигурно и 50-60 лв за части, а даже не знае защо не работи. И тамън ще го закрепи (а дано не съм лош пророк де) и той ще протече. Ако си беше купил юли месец нов до сега да е забравил за проблема с бойлера и да си е спестил много, много псувни. И накрая ще видиш пост от Киро: Най-накрая ми писна и днес си купих нов бойлер.
kireto1 - специалист
galin56 написа:
fikata написа:
galin56
То така изглежда, но съм се убедил, че за бойлерите това е най-правилната стратегия. Киро е отворил тая тема преди 3 месеца загубил е незнам колко часове покрай него, незнам колко пъти някой от тях не е могъл да се изкъпе, че не работи бойлера, и е дал до сега сигурно и 50-60 лв за части, а даже не знае защо не работи. И тамън ще го закрепи (а дано не съм лош пророк де) и той ще протече. Ако си беше купил юли месец нов до сега да е забравил за проблема с бойлера и да си е спестил много, много псувни. И накрая ще видиш пост от Киро: Най-накрая ми писна и днес си купих нов бойлер.
Дано никога не напиша този пост :-D .(то е ясно че няма да е вечен ама айде...)
Сега му смених корубата, позатегнах всички клеми и болчета ,и сега чукам на дърво да не се обажда.
Ама и той инат мълчи и не се обажда :-D :-D :-D
(И както каза един колега май проблема е бил в слаба нула)
kireto1 - специалист
Здравейте пак съм аз .До преди десетина дена всичко си беше ОК,НО проблема пак се появи. Естествено аз процедурата е знам наизуст.Веднага разглобявам - един два нагорели кабела.Слагам нови ,с нови кабелни обувки,затварям всичко.Включвам ,и така един.два дена и после пак всичко се повтаря,до днес, когато реших да сменя термозащитата. Смених я към 21,00 ч. и досега (1,00 ч.) съм го отварял към 20 пъти.,Но винаги изкарва само около 5 мин. И с нова и със стара защита.Накрая изкарах пружината и клемата от тръбичката ,включих го и ПАК 5 мин.
Предварително благодаря за дистанционната помощ!!!
Junak - майстор
А земи я смени най после тази защита.
kireto1 - специалист
kireto1 написа:
Здравейте пак съм аз .До преди десетина дена всичко си беше ОК,НО проблема пак се появи. Естествено аз процедурата е знам наизуст.Веднага разглобявам - един два нагорели кабела.Слагам нови ,с нови кабелни обувки,затварям всичко.Включвам ,и така един.два дена и после пак всичко се повтаря,до днес, когато реших да сменя термозащитата. Смених я към 21,00 ч. и досега (1,00 ч.) съм го отварял към 20 пъти.,Но винаги изкарва само около 5 мин. И с нова и със стара защита.Накрая изкарах пружината и клемата от тръбичката ,включих го и ПАК 5 мин.
Предварително благодаря за дистанционната помощ!!!
Junak - майстор
:headbash: Ми не чета. Притегни хубаво връзките към защитата. Стисни ги с клещи, да влизат трудно. Те нагрети ли са, като изключи?

Тема "Проблем с бойлер diplomat" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: