От мобилни телефони до цифрови камери
minca - специалист
Колеги,помагайте!
Случва ми се за втори път..Изключвам UPS-а на парното от копчето на него ,и след десетина дни го включвам отново,но ...ядец, не може да включи а напрежението на акумулатора е 9,5v.Каква е причината.Чувам,че щрака някакво реле вътре когато разкачам акумулатора,но възможно ли е то за 10 дни да скапе батерията.
Прикачен файл:
DSCN5327.JPG това е UPS-a.Ползвам го от 10-12г
Последна промяна от minca на ср окт 16, 2013 11:18 pm, променено общо 1 път.
chano3891 - специалист
Пробваи го с заредена батерия.
9,5 волта доста е паднало напрежението моя е на 24волта и като падне под 22волта се включва алармата а под 20 се изключва и трябва да се излъже напрежението за да се влючи иначе неще сваршили са ми батерийте.
hidrazin - майстор
minca написа:
...Изключвам UPS-а на парното от копчето на него ,и след десетина дни го включвам отново...
Ами да го е...а що го изключваш от копчето? Да не би да си мислиш че тоя древен UPS има кой знае колко читави акумулатори?
:partyman:
minca - специалист
Ама той е с външен, /автомобилен/ акумулатор и с читав такъв си работи,но при свързването на обувките към клемите доста искри.Възможно ли е да се промени консумацията му :?
hidrazin - майстор
Това доста искри е субективно понятие. За мен доста искрене е когато хвърчи разтопена мед от кабелите. :-D
Когато свързваш обувките UPS-а изключен ли е от консуматора и мрежата? Премери тока към акумулатора за да разбереш дали искренето е от консумация на UPS-а или е от зарядния ток. При свързването на акумулатора към UPS-а колко волта му е напрежението?
:partyman:
nikolovvd - майстор
На мен ми се струва, че някоя клетка е дала на късо. Този акумулатор ако беше читав щеше да е в автомобил.
А какво е нивото на електролита в акумулатора и на колко години е?
MamaMy - майстор
Разбирам, че външния акумулатор се връзва успоредно на вътрешния. Ако си мислиш, че от това вътре е останало нещо акумулаторно, забрави! Отвори ЮПС-а и това вътре го изхвърли. Карай си само на външен, защото вътрешния вместо да дава, черпи постоянно ток и за това искри толкова.
minca - специалист
Реших проблема с нов акумулатор и друг ИтиелскиUPS
След това започнах с измерванията на стария,както рече
hidrazin-древенUPS.При включен в мрежата чрез кабела,при изключен бутон наUPS-a и при свързването му към акумулатор ,консумацията е 130mA.При включен бутон-210m.Ako пък го изключа от мрежата т.е. спиране на тока,а бутона е включен-700mA.Съответно при изключен бутон-130mA.E,те това не разбирам ,нормално ли е.Всички замервания са без товар на изхода му
Последна промяна от minca на съб окт 19, 2013 9:20 am, променено общо 2 пъти.
nikolovvd - майстор
Според мен е нормално! Моят APC Smsrt-UPS 750 консумира 40 W, когато компютъра е закачен, но не е пуснат. При пуснат компютър общата консумация е 120W.
Subsa - специалист
Нормално, има разна електроника, която работи и обикновено е след линейни регулатори ....
Искренето при присъединяване е от електролитите вътре.

Тема "Къде е проблема.Акумулатор или UPS." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: