Нека намерим най-тънките цени.
mitko64 - майстор
Братовчеда си взе преолетта мисля беше и всяка събота и неделя е на лов с тях, но досега времето беше сухо и не може да ми даде отзиви. Иначе е доволен. Благодаря за информацията!
kr1100 - майстор
Oт ЛИДЛ ските летни маратонки не съм доволен /мрежестите/ .Мрежата за 2-3 месеца взе да се къса.

Някой да има ли и,ако да- да даде отзиви за машината за точене на вериги в ЛИДЛ ??
stan73 - майстор
Аз нямам, но я гледах там - видях, че е произведена от "Гризли", те слаби продукти нямат... (от друга страна приятел ме научи да си остря веригата на триона с пиличка за 2 до 3 лева (ако си внимателен - пак става добре))

П.П. Днес ходих до Лидл, Варна, Младост - имаше от стоките на разпродажба прахово боядисани 3 вида ъглови планки Пауърфикс, намалени от 8 на 3.33 лева. Имат вид на хубави. (А мултишлаифчето вече беше свършило... Някой който си го е купил - на коя фирма беше производство ? (ще се изям от яд ако е било Гризли или Бош...))
емо ем - специалист
Стан, прав си :partyman: за прекаляването с разходката в парка, ама разчитах, че след текста ще видиш символа на усмихнатото човече с примижало око ;) беше си шега. Мисля, че така стана малко по-пикантна манджата, иначе ми изглеждаше като суха статистика... истината, обаче, както винаги е по-средата - ако на някой му харесва, може и с джапанки да качва Мальовица, или с обувки от 10 лева да прави зимни траверси по Котешкия чал примерно, кой ще го спре? Срещал съм всякакви хора по планините, включително и боси на височина над 2000 м.

Ето леко пояснение към предишния ми пост.

По принцип, мисля, че на обувките (особено туристическите) не е сериозно да се гледа със същото око, както на една бормашина или зеге примерно. Ти доста точно се изрази по-рано в тази тема: ел. инструментите в най-ниския клас се проектират за по 10 часа работа. Нека са 15-20 - това за любителска работа е невероятно много време. За сравнение екип от трима души кърти, чисти и извозва плочките на една стандартна баня за около час и половина - два т.е. човек трудно ще намери работа на една машина в нормален апартамент за повече от 10-20 часа, ако пък ходи и по други апартаменти, това вече май не е хоби. Така че, в голяма част от случаите, е съвсем логично да се купи евтина хоби машинка, макар от хоби до хоби да има доста разлика.
Ето например, аз имам един перфоратор от 69 лева с 3J мощност при къртене! Еми, върши работа, за година и половина има-няма двайсетина дупки в панел и тухла направи, герой, хе-хе. Общо е работил около 3-4 минути, макс. 10 сек. на дупка Ф6-Ф10. За къртене, изобщо не съм си и помислял, освен една лека проба. И макар да дупчи панела като масло, не бих я коментирал тази машина изобщо, тя просто не е работила и нямам база за анализ... но мисълта ми е, че не виждам в обозримо бъдеще да стигна до проектните 10-20 часа, след което да я метна в кофата за боклук (не че в спецификацията не пише да се смазва с грес на всеки 50 часа работа :? ).

При обувките, обаче, нещата не стоят по този начин. Никой не купува обувки (хеле пък туристически) за да отлежават в кутията (не че няма изключения де), или с идеята да ги носи по няколко минути, докато събере общо 10-20 часа и ги даде на ремонт.
Затова, приемам туристическата обувка като обувка за хиляди километри трекинг/хайкинг. Разбира се, няма проблем, ако летните туристически обувки междувременно се ползват и за зимни градски, но според мен, тяхната сила е в планината, за града има зимни боти. Най-важният показател на обувката си остава удобството и сигурността на крака. Всичко останало е на втори план, който по моята представа следва така: тези обувки трябва да стават за преходи по 7-8-12 часа дневно, няколко дни поред, при всякакви метеорологични условия и всякакъв терен. Зимни - за зимата и летни за останалите три сезона. Преходи с по 700-1500 метра денивелация, с наклони на терена до 45-55 градуса (без катерене разбира се). Движение извън маркираните пътеки, по GPS, ходене стил "глиганинг", пресичане на реки, тресавища, драки/хвойни/смрики/къпинаци/малинаци стигащи на височина до и над раменете, продължително движение през клек, ходене по обрасли с мъх скали, по мокри, или варовикови силно наклонени скали, по триони, сипеи, улеи и т.н. и всичко това да може да се прави години наред без на обувката да й личи много-много. Vibran-a на моя Garmont започна леко да изпуска (по гладки, наклонени скали започна да се хлъзга по сантим-два преди да зацепи) чак след третата година (но не от стареене, а от износване - минати грубо към 2-3000 км.). Имам един Dachstein от 1988 г. с полиуретаново ходило - не е мръднал. Носих, както писах и Pro Hunter (65лв.) - издържа оклоло 6-700 км. (около 8 месеца - браво!) преди ходилото да се сцепи. За бране на боровинки в находища с изобилна смрика нося едни работни обувки (75 лв.) - издържа се без събуване до макс. 5-6 часа. При изкачване под ъгъл над 30 градуса са неудобни. При слизане - още повече. Много се хлъзгат на суха трева, на мокро са по-устойчиви. Здрави (яка кожа), но неудобни. Ходил съм и с доста други, но стига толкова, че ще стане long story...
Затова, когато чуя за туристическа обувка от ниския ценови клас, ми звучи като ролца от раци, направени с 95% месо от бяла риба ;) още повече, че лидълската обувка я държах лично в ръката си и просто ме подразни изхвърлянето им с етикета "туристическа обувка" за този найлон. Ако не бяха го сложили този етикет, дума нямаша да обеля за тях, ама на - сега се упражнявам тук...
Не че не стават за ходене, стават, ама защо им казват туристически? Просто няма как да се сравняват с истински туристически обувки по параметрите посочени по-горе. Ако на един-два теста отговарят, на 5-6 ще се провалят. Но за в града, за на село, в полето, за леки, или по-натоварени, но къси преходи, за кратка разходка на Витоша (в парка? :yawinkle: ) стават, няма спор. Ако внимателно прецениш къде, как и по колко време ще ползваш обувката, ОК, може да рискуваш. Явно в твоя случай вършат добра работа, ама ако ти се отдаде възможност да стъпиш в някоя Lowa, Hanwag или Reichel, не се колебай, направо скачай! После пак ще си говорим. Аз лично, отдавна съм си набелязал една Lowa Renegate, но кога ли ще стигна до нея, не знам. Магазините за туристически обувки в София са много зле откъм асортимент и номера, за провинцията положението е отчайващо, online обувки не пазарувам, а да ходя до Германия за едни обувки, няма да стане.
Та така за трекинга в общи линии. Получи се малко дълго, но понеже не пиша често, за компенсация, а? ;)

p.s. Не си ли срещал приказката дето върви из планинарските форуми:
- Вчера правих преход на Витоша.
- Аха, разходка в парка!
stan73 - майстор
С това обяснение вече си е друго ! :) Благодаря !
Вероятно лидълските туристически обувки не биха издържали чак на такива натоварвания, каквито описа. Но на мен засега не ми се е налагало, така, че не змнам, а отскоро (към 50 дни) вече съм с двойна дискова херния (голяма гадост, да си пазите кръстовете, ей ! и да вдигате с краката, а не с кръста !!! (както казва един приятел: "Кръста на мъжът трябва да бъде като на кълвач вратленцето !" :) ) та от тук нататъка вече съвсем няма да мога да правя дълги преходи...
П.П. Преди тези лидълските обувки, и аз ползвах за нещо като туристически едни работни обувки Стенсо (ботички), от естествена кожа, но без метално бомбе и без метална вложка в ходилото (бомбето им мае е или картонено, или от някакви композитни материали). Купих ги на промо преди 3 или 4 години в Алати на половин цена за само 25 лева. Вече ги ползвам само за работни из къщи, но в началото (първите почти 2 години ги ползвах по начина описан по горе от мен за лидълските (естествено от последните съм и по-доволен де). Та тези работните бяха с по-лошо сцепление и не чак толкова удобни, като и след като станаха на около година и половина или 2 подметката им се спука по средата на ходилото (та оттогава за ремонтни работи из къщи...).
ribnikolaevi - майстор
Тази тема настигна по брой страници Вицовете :supz: - 76
Chefo77 - майстор
stan73 написа:
(А мултишлаифчето вече беше свършило... Някой който си го е купил - на коя фирма беше производство ? (ще се изям от яд ако е било Гризли или Бош...))
АХАХА, това беше забавно :)
Айнхел, споко :) Не си изтървал нещо особено.
stan73 - майстор
Поуспокоих се... :)
А вчера купих от Бриколаж Варна предпоследното мултишлаифче на промо Аинхел Бавария (все пак лидъските вече ги нямаше...). Но и това сякаш е готино, пък е и с 5 години гаранция, 135 вата, пак за 40 лева с доста чаркчета в куфар. Мисля, че ще ми свърши работа. На първо време мисля да си направя пластмасовите кученца, които зацепват задвижването на запалването на бензиновия ми трион. От Аинхел БГ ми искат 22 лева за 2 малки пластмасички и 2 малки пружинки (такъв бил ремонтният комплект). При мен пружинките са здрави, счупено е едното кученце, а вече си намерих и полиамид (както и инстумента за обработката, че формата на кученцето е много изчанчена...).
пишман_майстор - майстор
Лидълските мултишлайфчета има все още при нас в Разград , гледам четири броя има още :) който си търси да звъни на номера за клиенти в Лидл и да каже ,че в Рз има и да му ги пращат :)
ferrari4456 - специалист
На това ли викате мултишлайф?
http://www.google.bg/url?sa=i&rct=j&q=& ... 2442962883
Че ми трябва един да го поръчам, ако ги има още в разград.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix - инструменти?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: