Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Илчо Илиев - майстор
Здравейте Колеги!!!
Пералнята сдаде багажа май окончателно, взе да ромоли и след дисекцея установих,че е скъсана едната ос на барабана...
Интересува ме , някой правил ли е нещо такова и имали смисъл да се занимавам с ремонт..
Гледам,че оста е на фланец, който е занитен към барабана, ако го разнитя, после как ще стане да се занити,а ако се опитам да заваря оста на място, мисля,че съосие е невъзможно да се докара...
Барабан от друга марка/модел дали има шанс да стане и евентуално колко ли струва....
Накрая...ако някой има работеща пералня на скромна цена и да е наблизо, нека се обади,че тая нещо не я виждам да тръгне...

:prayer: :prayer: :prayer:
Това е чудото...

Прикачен файл

изтеглен файл (1).jpg
изтеглен файл (1).jpg (6.49 KиБ) Видяна 1442 пъти

Прикачен файл

изтеглен файл.jpg
изтеглен файл.jpg (6.36 KиБ) Видяна 1442 пъти
pipilica - майстор
Може да се изработи нов фланец с ос и вместо нитове да се хване към барабана с болтове. Ако имаш познат стругар може да ти каже най-точно.
Илчо Илиев - майстор
Благодаря за бързия отговор!!!
Това е най-лесния вариант,но от къде да взема такъв материал....
Иначе, за два дена доста неща видях и разбрах за пералните...
Разглобих я, извадих барабана и свалих проблемната част,ОБАЧЕ, оказва се,че такава част , поне на този етап няма от къде да взема, освен от онлайн магазин,а и там няма точно за тая марка, а са нещо подобно...
Няма как да разбера точно размерите,а цената никак не е малка...за фланец Ф120мм с ос 35-40мм искат към 30 лв , за да рискувам да си взема такова нещо и да се чудя какво да го правя ,ако не стане....
За сега мисля да обиколя вторични и ако има някой подобен барабан, да си сваля тая част..
Това е най-близко , поне на външен вид, но няма данни с какви размери е,а и при тая цена, а и трябват семерини, лагер и ....не знам дали си струва,но..ще се пробвам, ако намеря нещо на разумна цена, може да я направя, ако не....ще търсим друга..

Прикачен файл

168TB15.jpg
168TB15.jpg (18.77 KиБ) Видяна 1371 пъти
Илчо Илиев - майстор
Да дам отчет за ремонта...
както и колегата pipilica каза, направиха ми фланец с ос по размерите на оригиналния,е от желязо,но да се надяваме,че няма да е голям проблем...т.е. да цапа..
Проблема беше да се намери оригиналния уплътнител, който за съжаление не успях да намеря, въпреки солидно търсене из всякакви сервизи и сайтове за резервни части...
В крайна сметка сложих семеринг двоен, залепих го със силикон и след първия тест , резултата е положителен, остава и за напред да е така...

Тема "Пералня Vedette" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: