Благодаря на всички за отговорите
За съжаление при нас нещата се оказаха по-различни.
Добре са казали хората - "Не казвай хоп, преди да си скочил". И нашата работа така излезе.
Оказа се, че това, което е в скицата е друга постройка. Въпросният сеновал го няма нанесен и никога не е фигурирал. Изчетох ЗУТ и това, което разбрах е, че трябва да поискам разрешение за строеж от общината - за допълващо застрояване. Да спазя отстояния 3 м. от съседски граници и улична линия, както и височина до билото мах. 3,60 м. Според моите разбирания строежът попада към чл. 147, ал. 1, т. 1 от ЗУТ - тоест не ми е нужен проект, и разрешителното би следвало да ми бъде издадено въз основа на искането и "ситуационна скица" /това последното не знам какво е точно
/. Дотук пропускам ли нещо?
Знае ли някой дали има в закона вратички и може ли да ми бъде разрешено да строя на границата с "улицата", както е в момента старата постройка. За да бъде по-точно, то само се води улица, но реално е мера, а след нея почва полето.
Вариантът на ArturDent с удостоверението за търпимост е примамлив, но ... тъпрпимата постройка си остава незаконна. Притеснява ме още и това, че в имоти с търпими сгради не се разрешава строителство на други нови постройки - били те основни или допълващи.

За съжаление при нас нещата се оказаха по-различни.
Добре са казали хората - "Не казвай хоп, преди да си скочил". И нашата работа така излезе.

Знае ли някой дали има в закона вратички и може ли да ми бъде разрешено да строя на границата с "улицата", както е в момента старата постройка. За да бъде по-точно, то само се води улица, но реално е мера, а след нея почва полето.
Вариантът на ArturDent с удостоверението за търпимост е примамлив, но ... тъпрпимата постройка си остава незаконна. Притеснява ме още и това, че в имоти с търпими сгради не се разрешава строителство на други нови постройки - били те основни или допълващи.