• 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 103
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
MrMurdjo - майстор
Аз попитах доста конкретно, защото не ми се поръчва един чип от Сириус.
Благодаря все пак.

А драйверът от другия линк, с тези резистори 0.27 ома ще направи 3А, кога ме няма :)
edesign - специалист
написано е 2,1А не 3А там може да си поръчаш и с други резистори т.е. за друг ток, хората го произвеждат сами.
STEPER - специалист
edesign написа:
чип 15лв
готова платка има тук http://www.sirius-pcb.com/index.php?mod ... g&show=785 цената не знам ама още в описанието има грешки и друг вариант тук http://electronicsdesign-bg.com/?t=7&rID=63
Нищо лошо, но много ми прилича на реклама това.
За sirius-pcb е писано много.При тях всичко е сбъркано,въпреки,че е копирано от нета.
И визирания драйвер не прави изключение.От опит го казвам.
Няма лошо и в това,че някой иска да си легне беден и да се събуди богат стига да има хора които да му помогнат.+
Чип 15 лева и драйвер 78 лева,при положение,че ето тук http://www.ebay.com/itm/5PCS-IC-TOSHIBA ... 3cbb7972c3
за 16 лева,преди време си закупих 5 броя, а тук http://www.ebay.com/itm/12v-36-Single-A ... f1&vxp=mtr
за сумата от 25 лева си взех и готов драйвер за тестове.
Вече година се труди този драйвер без никакви забележки при ток 2.8 А. и не споделям
битуващото мнение на хора от форума,че виждате ли TB6560AHQ е кофти чип.
Не харесвам комбинацията всичко на една платка от гледна точка на ремонтноспособност и надеждност
и за това предпочитасм да са отделни.
Поздрави
edesign - специалист
реклама или не хората трябва да знаят, че има места различни от ибей. Относно китайските евтинии всички сме се нагледали. Аз примерно чипове от ибей никога няма да си купя. За тестове си купувам този чип от http://www.digikey.com/ цената там за бройка е около 15лв. И чип от там никога не ми се е държал странно, за разлика от ширещото се мнение при тези взети директно от съмнителни търговци. Ами то там и цели машини има за по 1000$ защо изобщо се бъхтите да си ги правите сами, със сигурност няма да е по-евтино.
MrMurdjo - майстор
Това активно отношение към рекламата много ми прилича на отношението към дългите коси или търсенето на врага с партиен билет от едно време :)
Рекламата е вид информация, но не всяка информация е реклама. Не бива да се подхожда с такава враждебност и аз не мога да разбера откъде се насажда подобно отношение.
В крайна сметка с колегата се разбрахме, видяхме и чипът вече се труди пробно. До тук с добри впечатления. :)
STEPER - специалист
MrMurdjo написа:
Това активно отношение към рекламата много ми прилича на отношението към дългите коси или търсенето на врага с партиен билет от едно време :)
Рекламата е вид информация, но не всяка информация е реклама. Не бива да се подхожда с такава враждебност и аз не мога да разбера откъде се насажда подобно отношение.
В крайна сметка с колегата се разбрахме, видяхме и чипът вече се труди пробно. До тук с добри впечатления. :)
Sorry
Dont worry.Нищо лично. :wink:
Не зная как е било едно време,/какви сте ги вършели тогава/но на мен това ми прилича повече като изказване на партиен секретар на партийна конференция. :)
Доколкото познавам правилата на форума рекламата не е желателна а в този случай дори и вредна защото се предлага нещо което е предварително
обречено.От опит го казвам.Аз съм посочил само някаква алтернатива.А иначе всеки сам решава за себе си.
MrMurdjo,
В спор няма да влизам,тъй като не виждам някъде нещо враждебно и не приемам за нормално едно такова поведение.
Разбирам ,че не си имал и някакъв практически опит с драйвери с този чип, до днес когато си останал с"добри впечатления".
въпреки "задълбочените" ти постове по този въпрос назад в темата.
А колкото до "китайските евтинии" са евтении за тези които не познават пазара и как се структурира той.
За информация Digi-Key е търговска фирма и предлагания от нея чип на Тошиба-TB6560AHQ е същият като този и на Ебей предлаган от НЯКОИ търговци.
И всеки сам може да прецени откъде да купува.А това,че някой има проблем,че чипа се е "държал странно" е лично негов. :)
Аз не съм имал и нямам проблеми с тях или пък някога да са проявявали "странно" държане.Просто трябва да се познават нещата.
8180 - майстор
Пичове,
В тази тема сте супер компания, обединена в интересна и приятна цел.
Моля, няма смисъл в обратното.
cvettomirr - специалист
Здравейте, пиша от телефона си в момента съм извън България. Каква е разликата между стъпков мотор nema 34 3.5A 11.2 Nm и 5A 6Nm, че трябва да купувам 4 броя, а не знам кое е по-важно - амперите или нютонметрите?
cvettomirr - специалист
Никой не иска да каже за разликата от мотори 3.5A - 11.2 NM и 5A - 6NM, че трябва тия дни да поръчвам, а не знам кои. Ще задвижвам 20mm винт по ос X и A 1300mm, Y - 1700mm, Z - 500mm
MrMurdjo - майстор
Не вярвам някой да може да ти даде отговор при така формулирания въпрос. Изборът зависи от замисъла и предназначението на цялата машина. Бързи ходове, работни скорости и т.н. Освен това в играта участват съпротивление на намотките и индуктивностите им.
В момента все едно питаш дали да е бензинов двигател със 100 к.с. при 7000 оборота или дизел със същата мощност при 3500. Ама не е ясно за спортен автомобил ли ти трябва или за камион.
  • 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 103

Тема "CNC електроника, управление на стъпкови и серво мотори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: