Ел. инструментите. Консумативи.
ferrari4456 - специалист
За Bosch GBH 2-26 ли говориш?
Принципно са си много корави машини.Но едва ли човека иска да дава толкова пари за машина, която е за домашно ползване.
ПП Имам Bosch GBH 2-28 и искам да те попитам, как седи въпроса със загряването при GBH 2-26.Принципно GBH 2-26 отгоре е пластмасов и няма отвор за охлаждане, докато при GBH 2-28 отгоре през метала излиза топлината и отделно има две дупки през, който духа и се охлажда, така че ще ми е много интересно да споделиш как се е държал относно загряването.
PCL82 - майстор
Да за същата машина става дума. Машината е служебна на баща ми и я бяхме взели за няколко домашни работи. Едната задача беше да вкараме телефонния кабел, вървящ външно по стената на къща в тръба, да мине през основите, без да се вижда над земята. С въпросната бургия първо надупчихме дупка до дупка 10см бетонна пътека пред къщата (квадратче 30/30см). Пътеката се оказа от твърд бетон и машината загря доста след половината дупчене. След 15 мин почивка допробихме останалите дупки и минахме на 10кг чук (нямахме лопатка за къртене към машината). После пробихме и 40см бетонна основа на къщата. При последните 10см срещна камъче и пръст и се заклещи и като няма реверс не щя да излезе. Свалихме машината и измъкнахме бургията с тръбия ключ. После с много лек натиск с машината и малко бой с чук и арматурно желязо пробихме дупката. Машината беше позагряла, но сякаш бетонът на пътеката, който е по твърд от този на основите я озори повече-тогава загря повече.
Chefo77 - майстор
Би трябвало да има реверс. Бутоните са 2, всъщност не са точно бутони, представляват един "обръч", който се завърта в посока обратна на часовниковата стрелка, за да обърнеш движението наляво. Това на снимката е МЕНТЕ, но същото е и на оригинала.
Прикачен файл:
perforator-bosch-gbh-2-26_2.JPG
perforator-bosch-gbh-2-26_2.JPG (73.56 KиБ) Видяна 4093 пъти
Всъщност, има такива "Бош-ове" по 100 лева, колегата си взе и още не може да го умори, много кораво добиче. Само дето неговия може да е правен в сряда :wink:
PCL82 - майстор
Не бях видял, че там има копче. Да попитам как се познава ментето от оригинала освен по цената? Защото някой може да препродава ментетата като оригинал.
rolls - специалист
На ментетата надписа BOSCH е разкривен. Както е на снимката по-горе. На някои даже е BOCSH, а не BOSCH.
На оригинала на редуктора над въртока за режимите трябва да пише BOSCHHAMMER с червени (това е за модели преди 2009) или Boschhammer с бели букви. На ментето, както е тук, пише само HAMMER с червени букви.
Ментето тук е модел GBH 2-26 DRE, а оригиналната машина е модел GBH 2-26 DFR. Истинският GBH 2-26 DRE е само със SDS+ патронник.
На табелката отдолу няма сериен номер, а само някакъв измислен продуктов номер и пак надпис HAMMER.
rolls - специалист
ferrari4456 написа:
За Bosch GBH 2-26 ли говориш?
Принципно са си много корави машини.Но едва ли човека иска да дава толкова пари за машина, която е за домашно ползване.
ПП Имам Bosch GBH 2-28 и искам да те попитам, как седи въпроса със загряването при GBH 2-26.Принципно GBH 2-26 отгоре е пластмасов и няма отвор за охлаждане, докато при GBH 2-28 отгоре през метала излиза топлината и отделно има две дупки през, който духа и се охлажда, така че ще ми е много интересно да споделиш как се е държал относно загряването.
2-26 загрява повече от 2470.

За двете дупки върху металната пластина ли говориш?
ferrari4456 - специалист
За тях говоря.Беше ми интересно как се държи със загряването, защото разликата в цена не е голяма.Но явно на GBH 2-28 това му е голямото преимущество просто няма загряване в сравнение с GBH 2-26.
rolls - специалист
Явно има някакъв канал между редуктора и тая пластина, поне така съдя по схемата. Ротора завърта част от въздуха оттам.

Все пак 2-26 е модел отпреди 9-10 години ...

Тема "Помощ при избор на перфоратор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: