Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
КИМИ - специалист
LazarGanev написа:
Катрана се образува от кондензирали водни пари от дима. За да кондензират тези пари може да има различни причини
- ниска темпеатура на димните газове
- ниска температура на комина (тук изолацията с каменна вата помага)
- използване на сурови дърва с висока влажност, които освен това не могат да развиват и висока температура
Помисли при тебе каква е причината или комбинация от причини.
Не е от сурови дърва това отпада. Печката е готварска и вероятно затова дима е по-студен от нормалното и кондензира.
Преди комина, изграден от бетонови комински тела години наред нямаше шапка.
Аз съм по-нависоко почти в планината и тук мъглите са 4-5 месеца почти всеки ден,
неслучайно първо беше изгоряла ламаринената обшивка от тия мъгли почти я нямаше, и улуците сменях даже.
housedoktor - майстор
За тази цел се използват специални стейнблокери. Друг вариант е двукокпонентна хидроизолация Хидрозол.Тя е устойчива на високи температури и хим агенти ,а ие с ниска паропропускливост.Може да се шпаклова
КИМИ - специалист
Оки,
тенкю- ако пак избие след запечатката с грунда и шпакловката,
следващото е хидроизолацията на доктора,
ако пак избие- облепям с декор. плочки,
ако и пак избие- последното е фибран поне за дегезировка,
като преди това пусна на комшията котката да издрапа през комина с люта чушка в дупето за стартер.
kr1100 - майстор
помисли за силикатен картона на 900-1150 грЦ.Има с различни дебелини .1 картон 1х1м ще ти стигне.
КИМИ - специалист
Как се лепи тоя силикатен картон
и може ли да шпакловам върху него?
kr1100 - майстор
КИМИ написа:
Как се лепи тоя силикатен картон
и може ли да шпакловам върху него?
Или със силикатно лепило или високотемпературен силикон. Не съм пробвал със лепило от рода на теракола колко здраво ще е.
Може да се шпаклова.
Бат Иво - специалист
Той човека ти го е написал " студен комин " , ама що бягаш постоянно от проблема ?
Комина трябва да бъде бързо затоплящ се и не влияещ се от външните температури , от долу до изхода на дима !+ шапка ! Реши тези неща и тогава мисли за другите ,че пак ще береш ядове !
КИМИ - специалист
Нарочно оставих топлоизплацията като последен шанс, защото топли малко, а шапка има отскоро.
Значи целия отвътре се е стекъл с тия катрани и ще мисля начин да ги запаля-
така искам да гори 5-6 минути като фойерверк и вече ще е чист.
Бат Иво - специалист
Какво е това къща или панелен апартамент ?
КИМИ - специалист
Бат Иво написа:
Какво е това къща или панелен апартамент ?
Еднофамилна тухлена къща на два етажа над приземния, който е на нивото на гаража и мазата(къщата е на наклон и мазата е на 60% вкопана в Балкана)
Та печката е в тая стая на приземния етаж, моята спалня е отгоре(аз съм с климатици), после има още един етаж и таван.
Комина е от готови цим. ком тела- чак до покрива, допреди 2 м. нямаше шапка и понеже циментовите тела отдават повече топлина от тухлените и заради врачанските тлъсти мъгли 4 месеца-
отвътре се е натрупал 100 кила катран се е стекъл, но съм замислил да го изгоря-
над топуза ще навържа гъби и парцали с нафта и хубаво ще го натъркам и после- фойерверки ще хвърчат от него докато обгори.

Тема "С какво да шпакловам почернял от катрани и глеч комин?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: