• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
zarinni - напреднал
Благодаря за предложението, но бих купил циркуляр само на място, да го пробвам. Линеала става ли за всички модели?
За сега ще търся работилница. Ако не ме устройва цената, ще взема ръчен циркуляр.
miliad - майстор
Горната конфигурация няма да свърши работа. Търси стационарен циркуляр.
Илчо Илиев - майстор
За да нарежеш такива ''ленти'' от шперплат има няколко подробности...
Едната е да бъде много качествен шперплата, да няма разлепен фурнир , чепове и кухини...
Другата е,че това нещо, за да не се натроши,трябва да е поне 5-6 мм дебело..
И накрая, това нещо може да стане само на добър циркуляр с подрезвач и голям плот..
Тези теории за ръчен циркуляр са несериозни..
Търси цех/ фабрика/работилница с голям и точен циркуляр, иначе ще е трудна работа...

п.п. Работих доста време на такъв циркуляр и според мен , дори с неговите възможности, на 2-3 мм ще е трудна работа,а и не казваш на каква дължина трябва да е....

Прикачен файл

Altendorf_F45.JPG
zarinni - напреднал
Благодаря за мнението! За това реших да питам, изглежда лесно, но всъщност не е.
Материала, който ще ползвам не е много качествен от към пресоването. Изглежда малко рехав. От плоскости от палети е.
Дължината е без значение, не се търси симетрия и равноположеност. За едната стена, дебелината на парченцата мога да я вдигна на 10мм, но за другата ще трябват доста тънки. Трябва да не стърчи много над тези металните държачи:

Прикачен файл

_A213631.JPG
Илчо Илиев - майстор
В такъв случай, щом м'атряла е на тънка цена/без пари, вземи повечко и ако намериш подходящ циркуляр, почвате от тънките, а като видите,че не става парчето...чупят се лесно, правите по-дебелите,а и щом дължината е проблем, еми...колкото и каквито излязат...нали идеята е да е несиметрично, грубо, вандалско...

п.п. В този ред на мисли....
Идва един клиент във фабриката и поръчва пейки и маси за някаква механа...
Нашите майстори се скапаха да ги шлайфат,а после да лакират всичко идеално и.....иде клиента, вади една тесла и като ги подкарал тия ми ти пейки и маси....направо ги потрошил, наще изпоприпадали като видяли тоя какви ги твори, но накрая, като попилял масите и пейките, искал да му ги лакират на ново.....
Просто трябвало да изглеждат стари и такъв бил неговия начин на състаряване....
Та и твоята идея, сигурно ще е много красиво за някой,а за други не, но важното е,ти да си го харесваш...
zarinni - напреднал
Разбирам какво искаш да кажеш :)
Става въпрос за едно магазинче за дрехи. В момента двете стени за с гръб от черни плоскости. Помоещението е много малко и това черното го стеснява още повече. Исках с нещо да ги покрия или облицовам тези плоскости. Едната стена е груба, тухлена, за това мислех и за някакъв груб вариант. С фолио не искам да облепям.

Виждал съм на друго място облицовани стени с такива парчета от шперплат и ми хареса. Съмненията са ми единствено, в големината на помещението. Онова беше доста голямо.

Прикачен файл

_A213638.JPG
  • 1
  • 2

Тема "Шперплат и циркуляр във Варна?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: