• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 13
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
VLADO66 - майстор
А ти как мислиш :wink:
gogo7777 - майстор
Мисля, че водата ще си стои кротко в бойлера. Ако изобщо върне някакво количество вода то ще е минимално.
DMN - майстор
gogo7777 написа:
Мисля, че водата ще си стои кротко в бойлера. Ако изобщо върне някакво количество вода то ще е минимално.
Чувал съм случаи за повредени водомери от неработещ възвратен клапан. Горещата вода се връща от бойлера през водомера когато спре водата. При мен също тоя клапан(комбиниран) явно от котления камък не функционира и когато спре водата съм пипал водомера и той се оказва топъл, но аз бойлера повече от 50 градуса никога не го загрявам :)
nikolovvd - майстор
У нас се е случвало това явление. Стар бойлер в комбинация с повредена защита и повреден/блокирал възвратен клапън от варовик. Водомера бе на 50 см от бойлера. От този случай нататък баща ми винаги отваряше крана на мивката за топлата вода, когато включваше бойлера и затваряше крана, от който се захранваше бойлера със студена вода. Иначе е доста готино докато от ВиК-то се усетят, че водомера не работи правилно. :-D
gogo7777 - майстор
Възможно е, не споря. Тогава има лош кран (обикновено е сферичен) в топлата част от системата. Вода не пропуска, но въздух да. Само тогава може да се източи бойлера когато спре водата. Може да върне малко количество и от обратен напор, когато бойлера се намира на високо масто в някаква сграда.
DMN - майстор
По-скоро водата се връща в момента, в който отворим крана за топлата вода от смесителя в мивката, тогава се получава едно засмукване на въздух и разбираме, че вода....нямаааа :-D Не съм пробвал, но и аз мисля, че целия бойлер няма да се източи(въпреки, че съм по високите етажи), ама беля на електромера...пардон - на водомера(нали темата е в раздел "електротехника", та взех да се бъркам) може да направи :)
drastar - специалист
Здравейте,

Към автора- качи няколко снимки, ще бъде по лесно на колегите да преценят.

Прикачен файл

chauffe-eau-25l-sous-yvier-55.jpg
chauffe-eau-25l-sous-yvier-55.jpg (42.73 KиБ) Видяна 2213 пъти

Прикачен файл

chauffe_eau.jpg
При нас е такава модата сега
chauffe_eau.jpg (41.74 KиБ) Видяна 2213 пъти
ivanovbg - майстор
Колеги, не четете ли? От клапана му изтича около 5 литра вода??? Да беше 50 грама...
Според мен бойлера е хоризонтален и някой малоумник е сложил вътре нагревателя нагоре! Иначе не си го обяснявам. При всички случаи е виновен бойлера!

И както казах на автора на темата - махни го този регулатор на налягането да не патиш. В система при която е възможно след него да се получи по голямо налягане е напълно излишен и даже опасен, защото се превръща във възвратен клапан.
VLADO66 - майстор
Регулаторите на налягане са стандартна окомплектовка и задължителни към голямообемните бойлери-чудя се за какво патене става въпрос :?
Бойлера е хоризонтален .... и аз имам чувството че вътре няма въздух ... интересното е че сега почна да капи и малкия бойлер като почне да загрява.....дори и да го изключа и него от вик - пак почва да капе през клапанчето си....и сега какво стана... и двата бойлера почнаха да текът :?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 13

Тема "Бойлер налягане?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: