Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
ebahti - майстор
kabel96 написа:
Поканен си и без да има гъби,все ще намерим нещо.Само ракия си носи ...........
Да земе мръвки с ракията и 2,3 кутии цигари най - добре ! :lol:
kabel96 - специалист
ebahti написа:
kabel96 написа:
Поканен си и без да има гъби,все ще намерим нещо.Само ракия си носи ...........
Да земе мръвки с ракията и 2,3 кутии цигари най - добре ! :lol:
Само не знам за какво са му мръвки и цигари аз не пуша а и от вчера и ракия ДОВОЛНО количество от добро качество си имам.
Изображение Изображение Изображение
kalin72 - майстор
Ей това са моите кладници, супер импровизирано, досега, от юли месец, сме набрали към 5-6 кг гъби, семейството ги одобри най-вече пържени в масло :))
Изображение

Изображение

Изображение
vrangelov - специалист
=D>

Kalin72, това в чувала трески от рязането на дърва ли са? Не пречи ли на гъбите, че в тях има масло от резачката? Да не би да ползваш някое биоразградимо масло? Не ми се вярва да режеш с "Урал".
Както се вижда нищо не ми е ясно и май първо ще трябва да поразгледам какво има зад линковете дадени от kabel96.

Поздрави!
kalin72 - майстор
Да, стърготини от рязани дърва са, не съм мислил по въпроса с маслото от веригата по тях, на първо четене не са мазни, плюс това тези са от преди 2 години, тогава са рязани дървата. Хубаво е да е пресен талаша, ще опитам да намеря такъв тия дни, и ще си поръчам още една торба мицел, че ни се услади реколтата :)
VLADO66 - майстор
Сподели какъв влажностен и температурен режим поддържаш и дали ги държиш на тъмно.
kalin72 - майстор
VLADO66 написа:
Сподели какъв влажностен и температурен режим поддържаш и дали ги държиш на тъмно.
То се вижда и с просто око къде ги държа, под открито небе, влажността е от дъжда, и понякога като се сетя аз или децата да ги полеят. Изобщо, никаква грижа не полагам за гъбите си. Явно този мицел е зимния, защото започнаха да раждат повече и по-едри като захладня през септември.
Илчо Илиев - майстор
:thumbs:
Онзи ден пробвах мариновани гъби, бяха припънки, въпреки,че бях скептично настроен,много ми харесаха,а ако се направи кладница, ще са върха...

Тема "Малкия габарко." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: