• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 45
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
STEPER - специалист
cichlidi написа:
Ясно, а някаква алтернативна програмка :?
Алтернативни колкото искаш.
Попитай чичкото от Нета,харесваш си една и започваш да я разучаваш. :-D
Но все пак препоръчвам ArtCam и продуктите на VECTRIC.
Поздрави
bdimov - специалист
Здравейте,
Пиша, защото се появи един проблем и се надявам малко на помощ. Преинсталирах си машината, качих и камбам-а обаче се оказа че работи в само в инчове. Сменям от падащото меню мерната еденица в милиметри, уж ми показва че всичко е наред но не е, защото си прави файла все пак за инчове т.е. аз съм сложил мерна еденица мм. , давам му примерно 1мм. дълбочина, а то си ми прави файл на 1инч. Някой има ли идея за какво става въпрос. 2 пъти преинсталвам всичко и това си му е .
ig_ivanov - специалист
Нямам представа как се инициализира програмата при стартиране, но знам за няколко програми които четат регионалните настройки от компютъра при стартиране. Виж при теб тези настройки на Windows как са зададени- да не би като регион да ти е зададен САЩ вместо България. Ако пак не стане- нека да пише някой по-запознат с програмата.
nunep - специалист
Здравейте,
това за мерните единици да не би да е от постпроцесора. Програмата да си работи в мм но да изкарва кода в инчове.
MrMurdjo - майстор
Глобалната мерна единица се сменя от Tools -> Options ->Drawing Units.
Препоръчва се базовият език на Уиндоус да е Американски английски, а Български като втори. Но това повече може да обърка работата с десетична точка и десетична запетая. Кам Бам работи с десетична точка. При четене на външни или предишни файлове може да настъпят грешки в числата.
bdimov - специалист
Колеги благодаря за реакцията!
Проблема е отстранен.
mika - специалист
bdimov написа:
Проблема е отстранен.
bdimov, ако някой друг има същия проблем и търси решението му в този форум, мислите ли, че вашия отговор ще му помогне с нещо?
STEPER - специалист
bdimov написа:
Проблема е отстранен.
И само толкова :?: :?
Нормално е и от увжение към колегите които се опитаха да помогнат със съвети,
да се сподели как е бил решен проблема.
Аз така разбирам думата "взаимопомощ"
bdimov - специалист
Колеги, извинявам се за предишния ми кратък пост но проблема се оказа такъв че чак ме е срам да го кажа. :|

Та цялата работа е че след преинсталирането на всичко, качих разбира се и нов Корел от 4-ка минах на 5-ца. ( аз лично използвам Корел, защото съм свикнал и ми върши чудесна работа за 2Д и 2,5Д ).
И така. Направих си аз една табелка на Корел-а и тръгнах с КамБам-а да си правя кода. Нарочих КамБам-а, защото при всяко отваряне на файла ми изкачаше надпис и променяше мерната еденица от милиметър в инч. Направих грешка да махна камбам-а, и казвам грешка , защото след повторна инсталация вече не искаше да тръгне и се наложи пак да преинстална всичко ( заедно с Win-a ). Та след всички тези неволи се оказа просто че проблема идва от Корел-а и то не толкова проблем, колкото "цъкането" на отметка в едно падащо меню. Когато правя графиката и си е запазвам в .CDR файл, Корела си е пази в милиметри ( защото работя в милиметри ). Когато обаче същата графика и правя сейв в .DXF за да може да е отворя с КамБам и да си работя по нея, то Корел-а ме пита в какви мерни еденици да е записва и тъй като аз, какво винаги бързам ( незнам и аз закъде ) пропускам да го видя този момент и програмата по подразбиране си ми прави сейв в инчове. После КамБам-а си отваря файла и си прехвърля направо в инчове, аз му задавам параметри в милиметри и става една....... :lol:

Ами това е в общи линии. Както виждате проблема идва от моята прибързаност и именно затова не видях смисъл да коментирам решението му.

П.С. В по-горни постове бях споменавал че имам едно файлче, което като го заместя ( става с два клика върху него, и последващ бутон ОК ) връщам брояча на КамБам в положение 2-ро стартиране. Това работи за XP, за 7 принципа е същия но самия файл не работи, а този пиниз го прави преди година и нещо един мой познат ( не искам да го тормозя отново ). Просто трябва да се намери къде из регистрите програмката си прави едно .dll ( така мисля че беше ), да се копира ( при малко на брой стартирания) и да се замества с другия, когато стартиранията станат над 30 примерно. Тъй като на новата машина съм със 7-ца, проблема ог реших като си качих един Vbox ( виртуална машина ) , инсталирах си на нея едно XP и съответно КамБам и така си работя в момента. Хубавото е че и да се обърка нещо , XP-то е виртуално и винаги мога да го преинсталирам за 40-50мин. без да се налага да се трият и качват всички други програми, драйвери и т.н.
Ако някой иска мога да му дам въпросното файлче за да си работи с КамБам-а без притеснения от 40-те му стартирания :-D . Последно качих най-новата версия от сайта на програмата и файла работи.
MrMurdjo - майстор
Записът в регистъра (идентификационния код по-точно) се генерира специфично за дадената машина при инсталацията и ме съмнява да работи на друга.
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 45

Тема "CNC софтуер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: