Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
BlackPearl - помощник
Здравейте, имам да правя окачен таван в стая 15кв. правоъгълна стая (5м дълга, 3м широка). Идеята е да се направи окачен таван по средата на сегашния, с разстояние 50см по дължина и 30см по ширина, след което се направи второ ниво, което да е по средата за осветление. Реших да не правя целия таван с гипсокартон, понеже ще падне много нивото. Ако може да ми кажете материалите които ще са ми необходими и монтажа на профилите + разстоянието в случая. В бриколажа ми направиха списък със следните материали:

CD3000
UD3000
Окачвач 2x20
Гипсокартон 7 бр.
2,5 рапиди 1000бр.
дюбел 6x40 100бр.
Кр. ? връзка 2бр.
Самозалепваща лента
Фугенфюлер
Тотал -> 161,88лв.

Ето малко по нагледно на идеята ми.
Прикачен файл:
Untitleасфкласйфклаd.png
Untitleасфкласйфклаd.png (11.2 KиБ) Видяна 2364 пъти
gogitko - специалист
Влез първо в раздела "сухо строителство >>> окачени тавани" ,попрочети малко докато ти се изясни технологията и мисля че на повечето въпроси ще можеш да си отговориш сам.В този раздел хората много точно са разгледали всякакви ситуации и проблеми, разгледай ги обстойно и ще ти е много по-лесно.
BlackPearl - помощник
Да, Да , Да... Така зададен въпроса от мен значи едва ли не че грам понятие си нямам от направата на окачен таван. Въпроса е че форума е създаден за съвети, нали така? Точно такъв таван никога не съм правил, не можах да открия, за това попитах. Също така постнах тази тема с цел хората които са правили подобно нещо да ми дадат съвети, размери м/у отделните елементи за оптимално качество според тях, а не това което е казано в другите теми.
gogitko - специалист
ОК извинявай с това трябваше да почнеш.Доколкото разбирам от твоя чертеж там където е 30 и 50 няма ГК ?Не мога да разбера само там където е стиропор какво точно е.По краищата на първо ниво ще има ли скрито осветление или ще е право?Дай ако може напречно сечение.

Тема "Моля за помощ при изпълнение на окачен таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: