• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
i486 - специалист
Интересува ме има ли различни нюанси на кафявото или фолио-имитация на дърво, с което може да се даде цвят?
VLADO66 - майстор
Има ламинирани PVC дървесни профили-зависи какво те интересува :?
i486 - специалист
Трябва да се направи врата с каса от PVC, но като цвят да съвпадне с околните врати, които са дървени. Не знам доколко е възможно.
VLADO66 - майстор
По-скоро трябва да избереш близък профил по цвят на дървенията и после да оцветиш нея.Цветните PVC профили не са такова многообразие че да ги нагодиш към дървената дограма.
i486 - специалист
Ако има няколко нюанса на кафявото може да стане работата. Аз затова си мислех, че с някакво фолио в/у PVC-то може да се получи.
VLADO66 - майстор
Няма да се получи-технологията на производство на цветните профили и тяхната защита са много по-добри от самозалепващото фолио което продават.Плюс това няма да можеш да го отрежеш правилно,а също и нанесеш правилно по профила и ще стане уникална цигания :wink:
i486 - специалист
Тогава по-добре цвета да се разминава малко с останалите врати.
radius - майстор
Общо взето избираш между орех, зл.дъб, тъмен дъб и евентуално махагон. Поне сложи снимка на интериорните врати да видим що за цвят са. Но ако са нещо светло, трудна работа.
stiv1961 - майстор
radius написа:
Общо взето избираш между орех, зл.дъб, тъмен дъб и евентуално махагон. Поне сложи снимка на интериорните врати да видим що за цвят са. Но ако са нещо светло, трудна работа.
На времето имаше и ,, чам", но напоследък не го виждам из складовете :?
miliad - майстор
Просто да спомена. Алуминий термопрофил, боядисан в цвят по RAL. На места вече предлагат и боядисване в дървесна имитация за малки количества материал.
  • 1
  • 2

Тема "PVC врата/дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: