От мобилни телефони до цифрови камери
ZEDYCUS - майстор
Старото зарядно за акумулатора изпуши и днес ми попадна едно немско. Включих го в мрежата, светна червената лампа и на извода на + и - измерих 18,30 волта. Въпроса ми е за какво е това "бутонче" в ляво долу с надпис SICH. Autom. немския ми куца много. :? И дали ще става за зареждане на Акумулатор Varta Silver Dynamic 74Ah ?

ето снимки от карантията му.

Прикачен файл

ABCD0004.JPG

Прикачен файл

ABCD0005.JPG

Прикачен файл

ABCD0007.JPG
shotik - майстор
Без товар може да отчете това напрежение,трябва да ти върши работа ,още повече ,че е автоматично.
Първия път когато го ползваш ,не го оставяй без наблюдение,не се знае какво е състоянието му,след това ще знаеш как да го ползваш .

След като прочетох отговорът на Стефан ,поправям моят отговор.
Последна промяна от shotik на ср окт 23, 2013 10:51 pm, променено общо 1 път.
sstefanov - майстор
SICH е предпазител.
hidrazin - майстор
Това е бутонче за възстановяване на термо предпазителя, който се вижда на третата снимка. Никакъв проблем да си зареждаш акумулатора, стига да е работещо и акумулатора да не е по-малък от 60Ah. Няма значение дали е Варта, дали е Марта или пък Пенка.

Изображение

:partyman:
ZEDYCUS - майстор
Благодаря за отговорите. :prayer: Стана ми ясно.
Щом ще става , ще му слагам две щипки, че ги няма. :partyman:
PCL82 - майстор
Колегите са ти отговорили за предпазителя и са ти обърнали внимание върху надписа мин. 60Ач.
Там където е червената клема със съпротивлението може да се свърже температурен сензор, за да се контролира температурата на акумулатора при бърз заряд. Червеният светодиод Netz означава мрежа а зеленият Laden-заряд.
ZEDYCUS - майстор
То сигурно може да се върже, но като не разбирам. :-D
Можеш ли да покажеш някакъв примерен линк за този сензор. Без него нали пак ще зарежда?
PCL82 - майстор
Без документацията на зарядното няма как да ти отговоря. Вижда се, че входът е шунтиран със съпротивление. Карай без, но имай предвид, че това зарядно дава доста голям ток и е за бърз заряд. Нова е удобно за теб, но не е здравословно за батерията. Те затова са предвидилли да следят температурата, защото ако акумулаторът предрее не е добре.
hidrazin - майстор
От други снимки на подобни зарядни обаче се вижда че на същото място има подобно съпротивление (почти същото на вид). Та това ме навежда на мисълта, че така си е излизал от завода и това не е резистор а термистор. С една дума датчика, ама без да е удължаван. Човека може да провери дали е термистор, и ако е така само да му сложи две жици за да стига до акумулатора. Температурата на акумулатора не е добре да се покачва над 40-50 градуса.
Прикачен файл:
1322802195_182846731_2-Votronic-Automatik-Batterieladegerat-1-2-V-8-A-Linz.jpg
:partyman:

Тема "Въпрос за зарядно за акумулатор ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: