• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
От мобилни телефони до цифрови камери
gottogetit - специалист
здр колеги. имам няколко клетки, литиеви с размер 18650 по 1.5Аh. разглобих ги от една развалена литиева батерия DEWALT. да питам, до колко е опасно да запойвам в двата края жички с поялника, за да свържа няколко батерии последователно. знам че е най добре с пластини и точкова заварка, но не разполагам с такъв уред. до колко е опасно да стане беля при запояване. имало и някакъв нискотемпературен калай. как ще е най добре. приемам съвети. благодаря предварително.

Прикачен файл

Снимка0011.jpg

Прикачен файл

Снимка0011.jpg
hidrazin - майстор
Какво ще ги правиш тези батерии и защо искаш да ги запояваш?
:partyman:
gottogetit - специалист
hidrazin написа:
Какво ще ги правиш тези батерии и защо искаш да ги запояваш?
ами за няколко неща. имам две три фенерчета на 12 волта. имам акумулаторна количка на 7.2волта. на много места имат приложения но с този волтаж 3.6 волта не ми вършат работа.
hidrazin - майстор
Ами по принцип не е желателно да ги прегряваш много с поялника. Е няма да гръмнат разбира се. Просто трябва да се работи бързо с предварително подготвени повърхности. Почисти добре местата за запояване на батериите с фина шкурка и ги калайдисай с мощен и добре загрят поялник и добър тинол. Гледай да не ползваш от оня безоловния боклук дето го продават от известно време по магазините. После си калайдисваш проводниците и запояваш бързо. Просто се иска известен опит и сръчност.
Интересно ми е с какво ще ги зареждаш? Предполагам с оригиналното зарядно на DEWALT? И защо си ги извадил от батерията?
gottogetit - специалист
hidrazin написа:
Ами по принцип не е желателно да ги прегряваш много с поялника. Е няма да гръмнат разбира се. Просто трябва да се работи бързо с предварително подготвени повърхности. Почисти добре местата за запояване на батериите с фина шкурка и ги калайдисай с мощен и добре загрят поялник и добър тинол. Гледай да не ползваш от оня безоловния боклук дето го продават от известно време по магазините. После си калайдисваш проводниците и запояваш бързо. Просто се иска известен опит и сръчност.
Интересно ми е с какво ще ги зареждаш? Предполагам с оригиналното зарядно на DEWALT? И защо си ги извадил от батерията?
извадил сам ги от развалени батерии мaкита и девалт. тоест имат скапана клетка и батериите не може да се ползват за оригиналната цел. но има здрави клетки който може да се ползват за други цели. добре ще запоявам бързо и внимателно. имам зарядното IMAX-B6 с него ще ги зареждам. мерси за помощта.
ако на някой му трябват такива клетки да ми пише. поне тези батерии отговарят на реалния си капацитет. 1.5Ah а не като китайските боклуци ULTRAFIRE или други, на които пише 3800мAh или 4800мAh а реално нямат и 500мAh.
bigdragon - майстор
IMAX-B6 е много добро зарядно.
На моята Макита и умря електронният блок на едната батерия и с помощта на IMAX-B6, батерията е отново в боя.
Сега остава да я вкарам в корпуса, като изведа навън буксата за баланса и ще зареждам с IMAX-а.

Прикачен файл

macita.jpg
macita.jpg (73.8 KиБ) Видяна 2226 пъти
gottogetit - специалист
bigdragon написа:
IMAX-B6 е много добро зарядно.
На моята Макита и умря електронният блок на едната батерия и с помощта на IMAX-B6, батерията е отново в боя.
Сега остава да я вкарам в корпуса, като изведа навън буксата за баланса и ще зареждам с IMAX-а.
да колега и аз така направих. махаш старата жалта букса и на нейно място слагаш другата с която свързваш към ИМАХ. аз имам няколко цели батерии на мaкита. също с проблем с датчика но всички 10 клетки са здрави. и по този начин ги оправям и работят още дълго време.
Здравей,
Много акъл ти дават, оригиналничат и вадят сливици през ануса. Ето моят отговор, изпробван над 100 пъти за различни батерии:
Ако имаш възможност да стабилизираш напрежението на каквото и да е зарядно на 4,2 волта (НЕ ПОВЕЧЕ!), включвай смело батерията, като съблюдаваш поляритета. Можеш да зареждаш неопределено дълго време. Едиствено опасно е да не прегрее батерията, защото някои батерии с течение на времето променят вътрешното си съпротивление и батерията загрява. Такава батерия е за боклука. Изправните батерии могат да се зареждат без притеснение.
Успех!
Здравейте, искам да попитам ако използвам тази платка http://m.ebay.co.uk/itm/201435612476 ще мога ли да зареждам батериите със старото зарядно, което е за Ni- Cd батерии?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "как да зареждам литиево йонна батерия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: