• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 39
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
VLADO66 - майстор
Телфер под наем или хамалска фирма или хамалски комшии :)
feikot - специалист
С телфер няма как,трябва да сваля дограмата на входа освен,май ще е с хамалски другари.В 8 ще нахлуят и ще видим кво ще стане...
filmatoplo - майстор
Предварително му свали и разглоби туй- унуй да олекне .
feikot - специалист
Смляхме се 5 човека и за час и половина го преместихме 4 метра до асансьора и от асансьора метър и половина.... Не мина и без жертви...някой има ли идея какво мога да му разглобя,свалих горе големия капак,казвайте и нещо друго,50 кг да сваля,са предостатъчно
filmatoplo - майстор
200 кила бойлери ги качвам по стълбите с количка за пакети , количката е с 2 колела и две дръжки , поставям товара на една степенка от количката и го вързвам с един колан , и така стъпало по стъпало се качва за секунди :wink: .По котела -каквото мърда значи се сваля .
feikot - специалист
Ще взема една количка от строителните материали до нас....колко камини прити,бойлери,торби и какво ли не съм разнасял на времето с такава количка,докато работих в строителен магазин......... и сега как може да съм такава ливада да не се сетя
feikot - специалист
Ц,качихме го с "докери" (засегнаха се,като им казах,че са хамали) :-D пообелиха го малко от едната страна,ама при тва измъчване дето беше....
jabata - специалист
Леле, леле. Още от сега ми побелява косата, като знам че другата седмица трябва да качвам 160кг котел на 5 етаж, ама ще трябва да мисля някакво решение. Вероятно и аз ще трябва да прибягвам до услугите на хамали, т.е. докери, защото с количка за пакети, не мисля че ще стане, но дори и да стане, ще е много тегава процедура.
feikot - специалист
160 кг. не са проблем...Ама съм сигурен,че тоя кютюк е над 260 кг. както го пише на лепенката. Количката е до 200 кг. (в магазина така ми казаха) само внимавайте и задължително поне двама отдолу да са,един да ти повдига колелата,другия да пази да не завива на ляво на дясно и да не се изсипе надолу.
VLADO66 - майстор
Има такива колички за стълби с три твърди колела.
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 39

Тема "Мнение и съвет за котел + горелка (пелети)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: