• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 45
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
bdimov - специалист
MrMurdjo написа:
Записът в регистъра (идентификационния код по-точно) се генерира специфично за дадената машина при инсталацията и ме съмнява да работи на друга.
По принцип си прав. Аз мислех същото и затова доста дълго време крепех стария ми лаптоп, заедно със старата инсталация нищо че циклеше и правеше типичните магарии за стар win, именно поради тази причина че при нова инсталация "системата" ми може да не тръгне.
Но гарантирам че работи, защото предишната инсталация на XP беше на друг комп, и то преди около 3 години от един мой приятел. Сегашното XP си го качвах сам на виртуалната машина, като XP-то го дърпах някакво случайно от замунда. 5 мин. преди да напиша този пост направих отново "заместването" в регистрите ( или както там се казва за компютърджииски език :D ) и от 6 стартирания пак се върнаха на 2.
cichlidi - помощник
STEPER написа:
cichlidi написа:
Ясно, а някаква алтернативна програмка :?
Алтернативни колкото искаш.
Попитай чичкото от Нета,харесваш си една и започваш да я разучаваш. :-D
Но все пак препоръчвам ArtCam и продуктите на VECTRIC.
Поздрави
Благодаря, но на мен ми трябва програма с която да правя Г кодовете. Да задавам дали да гравира, дали да реже и тн. Точно като CAMBAM.
MrMurdjo - майстор
Ами те всички САМ програми това и правят. Разликата е в интерфейса и в названията на някои операции.
cichlidi - помощник
Почнах да го разучавам, ама нещоима прекалено много работи, които реално не ми трябват чак толкова. Кофтито е че бях свикнал с CamBam-а и ми беше доста удобен и бърз. Но все още не намирам кракната версия. А с този ArtCam доста ще се измъча...
dobrinski - специалист
Пробвай "Vectric Aspire", ще видиш, че всичко е доста по лесно от други подобни програми.
otico - напреднал
cichlidi написа:
Почнах да го разучавам, ама нещоима прекалено много работи, които реално не ми трябват чак толкова. Кофтито е че бях свикнал с CamBam-а и ми беше доста удобен и бърз. Но все още не намирам кракната версия. А с този ArtCam доста ще се измъча...

ArtCam е доста сложна програма по мое мнение и е оптимизирана главно за обработка на растерни изображения на базата на които да се изработват обемни гравюри. Също така изисква и сравнително големи ресурси от PCто.
За рязане/гравиране по контур и други подобни операции може да се ползва и по-прости програми, като LazyCam. Аз лично ползвам SolidCam за целта.
STEPER - специалист
cichlidi написа:
Не мисля,че има лесна CAM програма,но това не бива да те измъчва и отчайва.
И аз се пекох на този огън но след като изгледах всички филми в YouTube за ArtCam и някой уроци
които намерих в нета успях да направя това което е на снимката :wink: :)
По принцип всички CAM програми правят едно и също /както се писа по-горе/ като разликата е в интерфейса и
начина по който се изпълняват някои операции.
Всичко е много субективно.И всеки подбира това което му допада и харесва :wink:
Поздрави

Прикачен файл

100_1380.jpg
bdimov - специалист
STEPER написа:
Един елементарен автономен контролер за проверка и работа на
стъпкови двигатели с регулиране скоростта на въртене и реверс
с който можете да си джиткате моторите както искате. :lol: :lol:

Колега,
Да те питам имаш ли представа с какви други транзистори може да се направи тази схемка, защото нещо не ги откривам, а и предпочитам да преработя малко платката по мой вкус и да не е с SMD монтаж.
STEPER - специалист
bdimov написа:
STEPER написа:
Един елементарен автономен контролер за проверка и работа на
стъпкови двигатели с регулиране скоростта на въртене и реверс
с който можете да си джиткате моторите както искате. :lol: :lol:
Колега,
Да те питам имаш ли представа с какви други транзистори може да се направи тази схемка, защото нещо не ги откривам, а и предпочитам да преработя малко платката по мой вкус и да не е с SMD монтаж.
Това са MOSFET, N, D2-PAK транзистори.Можеш да използваш всякакви стига да са поне 30 волта,100 вата,
но-по добре 50 волтови.Аз съм ползвал FQB50N06.Такива имах под ръка :)
Можеш да използваш и обикновени NPN транзистори като например KT972 /западен аналог BD875 /
и още много други .В края на крайщата това са обикновени ключове. :wink:
Поздрави
STEPER - специалист
Здравейте,
Необходима ми е малко помощ относно CamBam.
Как в CamBam може да се направи този полусферичен канал с радиус 7.5 мм.
на дълбочина 12 мм. и дължина 60 мм.Изгубих диста време но никак не се получава :wallbash:
Заготовката директно я чертая в CamBam.
Поздрави

Прикачен файл

Тест.jpg
Тест.jpg (11.37 KиБ) Видяна 3202 пъти
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 45