• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 10
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bulhomes2 - майстор
Ще го измеря с цифровия, за да се вижда по-добре. И на него най малкото деление е 10Ра, но поне се вижда ясно.
ivanovbg - майстор
Да, за постигане на голяма точност-под 1%, не може да се говори. Но метода мери подналягането с 10% точност без прави участъци. Сещаш се че при 30Кпа, 10% са +- 3Кпа което ни най малко не ни бърка в случая.
Ahmakov - специалист
Зависи от гледната точка, тези 30Ра са има няма 1,5мм на скалата. Малко трудно се виждат, особено като започне и да се движи. А ако са 15Ра, как се виждат?
ivanovbg - майстор
Еми с боя колега Ахмаков :wink:

На инженер Булхомс му препоръчвам следния експеримент- с измервателно U коляно и после с неговите прескъпи уредчета и да каже резултата.

Прикачен файл

untitled.JPG
untitled.JPG (11.55 KиБ) Видяна 2296 пъти
Ahmakov - специалист
Още по зле, плътността на боядисаната вода ще е по голяма, и показанието ще има по малка стойност.
По добре да полегне, колкото се може повече.
bulhomes2 - майстор
Iwanovbg, ти да не си някой политик? Темата е за едно, а ти си говориш за някакви съвсем различни неща. Дръж се мъжки! Не е лесно да признаеш пред толкова хора, че си сгрешил със съвета си, но е по-мъжки, отколкото да шикалкавиш. За последен път те питам - приемаш ли облога? Ако да - ще направя експеримента и ще се изясни кой е прав. Ако не - и без експеримент на всички ще е ясно.

ПП. Спомена снощи, че ще пиеш, ама и тази сутрин ли продължаваш? Откъде ти дойдоха КИЛОпаскали, рекуператор включваш в тема за тяга на комин за котел???
ivanovbg - майстор
Направи експеримента и тогава ще говорим пак. Да видим каква ще е разликата и дали я има въобще. Нали говорим за измерване на налягане - дали на комин, дали на рекуператор или на гуми ...не виждам разликата - налягането си е налягане. Просто видях в друга тема че мериш разни рекуператори и вентилатори :-D
А още съм снощен. :partyman:

Ахмаков, колко ще се промени плътността с милиграм боя? На теория е така, но на практика? Плътността от 1грам/см3 ще стане 1,001 грама/см3. Така че наместо 10мбара на мм ще е 9,99мбара на мм. Мисли малко :wink:
Ahmakov - специалист
ivanovbg Ти тези мерни единици за нищо ги нямаш. 10mbar са 1000Ра !!! Какво ще измериш не те знам. Идеята е да се "разтегне" скалата, а не да се "свива". Мисли много! :wink:

Малко извън темата, но ми стана интересно. Ако подадеш монета към розетката на комина, грабва ли ти я от ръката? :lol: :partyman:
ivanovbg - майстор
Може и да съм сбъркал нещо. Но логиката е следната - 10метра воден стълб са 10000мм или 100000паскала. Следователно на мм се падат 10 паскала.
bulhomes2 - майстор
bulhomes2 написа:
За последен път те питам - приемаш ли облога?
ivanovbg написа:
Направи експеримента и тогава ще говорим пак.
Можем да обясняваме на слепеца какво е червено, ама като се окаже, че слепеца вижда малко с едното око - ще говорим пак :?

Казах, че е последен път и винаги си държа на думата. Приключих с темата. S-s1 сигурно щеше да ти е интересно, но си имам достатъчно ангажименти, за да си губя времето и да се занимавам с експерименти за обърканите умозаключения на някой пийнал съфорумец. Ползвай сметките на Ахмаков, ако наистина искаш да си сигурен. Aко искаш - прави си ти експеримента с някакъв маркуч (теб те интересува и това е отговора на темата ти), но бъди сигурен, че 90% от българите биха послушали ЛазарГанев.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 10

Тема "Как се измерва тягата на комина?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: