Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
st.vladov - напреднал
извинявам се за което
st.vladov - напреднал
антония ако си си харесала някои модел фаянс качи снимки ако е възможно с наи голяма резолиуция да видя какво мога да направя
Emerald - модератор
Владов, как си я направил тази визуализация не знам, но на практика няма да изглежда така. Мивката и душ-кабината ще дойдат много по-напред и фактически с отварянето на вратата, ще се оказваш с нос забит в мивката. Става прекалено тясно.

Визуализацията на моя вариант също не е направена както трябва. Имаш ъглова мивка, направи паравана на душ-кабината изцяло стъклен и го измести максимално към мивката. Няма да е по-малък от показания във втория вариант, но ще се освободи много повече пространство в банята. За визуален ефект може да се облицова стената срещу входя изцяло с огледало и да се намали клаустрофобическото усещане.
st.vladov - напреднал
Emerald не искам да споря да знам че 1 вариант е малко кофти но просто
така и така го бях направил а относно втория мисля че всичко му е наред
просто аз самия сам мн против ъгловите умивалници :) все пак благодаря за конструктивната критика.Все пак аз още се уча и всяко мнение за мен е важно
Emerald - модератор
Вижда се с невъоръжено око дори че не е наред визуализацията, само ако сравниш първата и втората картинка (не може и в двете разстоянието до вратата да е еднакво).

Разстоянието от вратата до стената е метър. Пита се каква трябва да е мивката за да се отваря вратата и ако успява да се отваря, в каква дупка се набутваш. Не случайно не сложих мивка пред стената, въпреки че по моя план можеха мивките да са две. В тази баня трябва да можеш да се завъртиш като влезнеш.

Изобщо...защо не скриеш тези визуализации...от край време служат за "заблуда на врага" и продажба на неща, които не стават така. Създават на всичкото отгоре и грешен стереотип за дизайна. За означаване на разпределение и разполагане на групите в помещението се използват схеми.
st.vladov - напреднал
Emerald както вече споменах не сам перфектен но такъв човек няма:) а доколкото виждам при тебе няма размери а колкото и да не сам се справил поне при мен има мащаби и размери и сам описал всичко.ако антония желае ще и изпратя точна разбивка с размери и тн.
Антония - специалист
Съжалявам, че зачезнах от темата така. Обаче стресът ни дойде малко нанагорно и си откраднахме малко почивчица на планина миналата седмица, а вчера по понеделнишки не успях да насмогна на всичко натрупало се.

Та... Взимам ключовете за апартамента на 1 февруари. Това значи, че цял уикенд ще мерим, изчисляваме, пак ще мерим и ще се тюхкаме, и пак ще мерим... надявайки се квадратурата изведнъж да скочи до поне 120 м2 :lol: Искам на място да проверим къде са тръбите и как може да се променя положението им, какви ограничения ще имаме с разни стени, врати и прочие препятствия и дали все пак не мога да разкарам смотания комин от средата на банята. Защото както казах в началото -- нямаме точна схема на жилището, а разполагаме само с непотвърдени слухове за дължини и ширини :wink:

@крум: и на мен ми хареса въпросната баня от пръв поглед :) Е, моята си я представям по-светла (или екрю с шоколадови елементи, или светло сивичко с миниатюрно бордо присъствие). Но горе-долу такъв ефект търся и аз, дано да успея да го постигна.

@st.vladov: още нищо не съм избрала. Просто трябва да видя още веднъж как изглежда всичко, на спокойствие и в детайли, а не набързо... Че в момента съм на етап "Така искам, ама и иначе ако може, дайте и трети вариант, та да съм сигурна" :ops:

@Emerald: ако знаеш какви душ кабини видях по магазинитееее.... Супер-дупер лукс ти казвам, нищо общо с пластмасовите китайски произведения. Като бижу направени. Така че няма да се съглася с теб, че били отживелица и немодерни, извини :) И не, няма да си слагам подобни неща в банята, защото не мога да си ги позволя -- струват майка си, баща си и две-три лели отгоре! Мъж ми се смееше, че с парите за две душ кабини можем да си купим още една гарсониера. На мен не ми беше много смешно, де :sauer:

Пак да кажа -- благодаря на всички ви за помощта и съветите. Ще се включа със снимки и истинска скица след няколко дни. Стискайте палци да не пропищя на умряло, установявайки, че ама нищо от планираното не може да се случи :)
Emerald - модератор
Не искаш да кажеш, че не знам какви душ-кабини си виждала? Познавам пазара и модните тенденции за всичко което се произвежда за дома и ги следя от много години. От най-известни световни производители, до световни мебелни и дизайнерски изложения.

Затворени и готови кабини са ДЕМОДЕ. В нито един богат дом няма да видиш такива ако ще колкото яхта да струват.
Ето ти бани от известни дизайнери да поразгледаш душ-кабини. :)

http://web.hgtv.com/hgtv/web/portfolioS ... &Designer=

Стоят като "кръпка" и чуждородно тяло в банята, а ти и просто нямаш условия за такава.

Банята си е твоя, слагай каквото искаш. Аз си казах мнението. Съвременната кабина е от естествени материали, максимално изчистена и опростена. Естествен камък, стъкло и всичко максимално вградено. Колкото по-малко приспособления са обозрими, толкова по-добре. За бели пластмаси не може да става и дума.
Антония - специалист
нищо общо с пластмасовите китайски произведения
T.е. поясних, че душ кабините, които харесах по луксозните магазини НЕ СА пластмасови.
Антония - специалист
Днес направихме цялостен оглед на апартаментчето с взимане на мерки, отбелязване на всички важни (недвижими) елементи и т.н. Лошата новина е, че като е без мебели -- изглежда още по-дребен ;) За сметка на това успяхме да измислим начин да разширим банята и съм много-много доволна.

До преди малко си играх с един онлайн инструмент за планиране на жилища, нанесох всички стени до сантиметър, нарисувах подовете и бъдещото разпределение на мебелите, обаче без да искам натиснах "New project" и всичко, което бях творила в продължение на няколко часа, отиде по дяволите :( Затова пуснах Gimp-a и направих едно мазало от стар png файл -- знам, че е много грозно, ама нямам сили вече.

Та да представя нашето Папартаменте: 40 м2, ЕПК от 1992 година, 4 етаж, югоизточен, гледа към парка. Кривата му скица е:

Изображение

Първо, колоната с отдушника в банята е 55х42 см, от тухли е и може да бъде изтънена до 20х20 см! Така тоалетната няма да стои "вкопана". Второ, пред банята има една ниша, дето отначало мислех да я ползвам за пералнята. Обаче като разгледахме по-внимателно положението с мъж ми, решихме да я приобщим към банята (може да стане без проблем) и да я обявим за душ кабина. Ето така:

Изображение

Ще я отделим с хубава стъклена врата от останалата част на банята. И стигам до поредната хубава новина: няма да слагаме плочки в сухите части на помещението! Подът става дървен, а стените са на латекс. Точно както го исках. Радостна съм :)

Тема "Канализация в малка баня и възможност за преустройство" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: