• 1
  • 2
Мнения и въпроси за хола
Supercoooooool - специалист
Здравейте,

Сложихме паркета в хола и е време за завършващи лайсни за прозорците, но имам малък проблем. Навсякъде П-образните завършващи лайсни са с височина 8мм, а трислойния паркет е с височина 14мм и не знам ще могат ли да се сложат такива лайсни на по-виско паркет. Става въпрос за този тип лайсна:

Изображение

За момента съм се насочил към Vox, ако някой някои, които са по високи или тези 8мм са ориентировъчни и ще мога да подпъхна 14мм в тях?
Chefo77 - майстор
А смея ли да запитам защо държите точно на такива лайсни?
Г- лайсна 25х10 мм върши прекрасна работа.
Ами като гледах П образната лайсна ми се струва по стабилна за фиксация, защото се фиксира и към пода и към стената и затова, но може би Г образната би свършила същата работа. Просто искам да се застопори добре и да прибере надолу дъските от паркета. Тази Г образна лайсна по кои страни се лепи с монтажно лепило - по късата страна към стената достатъчно стабилно ли би станало?
Chefo77 - майстор
Първо, че нищо не разбрах ... каква стена, за която ще се захваща лайсната :)
Второ, че върху паркет/ламинат/трислойка НИЩО не се прави с монтажно лепило. Монтажното лепило спира движението настрани, което е строго противопоказно за тези настилки.
Трето - ако държите да използвате такава лайсна след като е положена настилката, сте закъснели - тя се монтира преди нея. Идеята е лайсната да се фиксира за пода, след което ламината (което може да влезе в тези 8 мм) да започне от нея.
Иначе да - лайсната е по-стабилна за фиксация и освен това винтовете не се виждат.
Ами това е завършваща лайсна и едната и страна опира в стената, това имах предвид да се фиксира там.

Това за лепилото не го разбрах - ако не е с открит монтаж (с винтове) при скрития монтаж не се ли лепят тези лайсни с монтажно лепило? Ако не е с лепило как се прикрепря въпросната Г-образна лайсна към стената или пода?
radius - майстор
Това под някаква балконска врата ли е - където няма място за перваз?
Точно там. То е по-скоро френски прозорец до пода вместо стена, но предполагам че залепянето към дограмата е подобно както и към боядисана стена.
VLADO66 - майстор
Има фолирани МДФ профили четвърт кръг 10/10 мм.
Къде мога да намеря такива?
  • 1
  • 2

Тема "Завършващи лайсни 8мм на 14мм паркет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: