Здравейте колеги, имам нужда от помощ. Досега не съм поправял такъв тип електрожени. Един приятел го е купил преди 2-3 години вече с изтекла гаранция се е повредил. Повредата е настъпила така според него - прегрян по време на работа на макс режим - 200А изключен от мрежата за около час време за да се охлади и при повторно включване изгаря. Свалих и проверих всички ключови мосфети имаше 6 пробили, проверих елементите около драйверния трансформатор всички са наред, сменени са всички гейтови резистори. Пускам през 2 лампи 100 вата в захранващата верига на 220 волта и светват. Тръгва дежурното захранване със напрежение ~ 22 волта и имаме стабилизирано 12 волта за управлението. Чувам как тръгва и електрожена НО с много ниска честота. Има изход ~ 7-8 волта. Въпроса ми е следния да рискувам ли да махна лампите или не? Някой от вас разполага ли със схема на подобен уред мисля има и обратна връзка? На платката има 2 светодиода зелен и червен - светва зеления ако може да бъде някакъв ориентир. При пускане сработва мекото пускане, лампата светва лееекичко и след като се напъне да тръгне и голямото захранване си светва силно.
Благодаря за съдействието!
Благодаря за съдействието!