Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Neno Er - специалист
Китайски смесител за душ. Изглежда много ефектен, почти като на "Фаянс" и струва само 25 лева в "Бриколаж".
Ползван е само една седмица и се спука отдолу и започна да сълзи, капе, тече.

Изображение

Изображение

Пукнатината е на втората снимка, бялата леко начупена линия/не знам как да я отбележа/.
Дайте акъл как да я запуша, въпреки, че вече е монтиран нов смесител на "Фаянс".
VLADO66 - майстор
Не може да се запуши.Ако е на една седмица го върни ако пазиш касовата бележка.Китайските чешми са така-много ефектни и малко материал.Като че ли само хрома ги държи.
gogitko - специалист
Както се казва тънки като вестник.Не издържат налягането.А ако си с варовита вода варовика изяжда метала за отрицателно време.Така една в къщи прокапа и като натиснах ми влезе пръста .Съмнява ме че ги правят от някъв вид калпава прахова металургия.
dragozow - майстор
Моя тъст така си направи голяма беля с едни меки връзки. Заради икономисани няколко лева наводни всичко.
EDI - майстор
Може да се запуши, ама не си заслужава.Със СЪНФИКС става.Баща ми си беше взел такъв смесител за кухнята.Още като го видях, купих нов.Показах му какво е взел, като само натиснах чучура отдолу с отверката и той цъфна.
silent - майстор
Ми хубаво купувайте си българското чудо Видима на четворна цена.
Това поне и да текне не те е яд да го хвърлиш. Ама когато Видимата която купих чистак бърсак нова за новата кухня протече със слагането от магазина отказаха да я сменят а казаха че ще я пратят в сервиз и трябва да чакам до 30 дни да ми отремонтират или заменят. Вярно смениха ми я но благодаря и мерси без мен. Китайците които съм купувал до сега си работят идват от на майната си и пак са 4ри пъти по-евтини от българските. Как става номера някой ако може да каже. Обяснението май не е в качеството, гледам българските не са златни с изумрудени копчета.
marian1 - майстор
Колега бъркаш и то много - не сравнявай качествено с китайска стока - всичкото видимско, с което аз съм работил е тежко и масивно - нямал съм проблем с тяхна стока - скъпа е защото се влагат по качествени материали, а и трудът тук е по високо платен. Ако не можеш да остсееш кое е качествено в случая - вземи в ръка и прецени теглото - това също ще ти помогне. Възможно е и при най-реномираните марки да се получи дефект - в случая ти, си попаднал на лош търговец, според мен. Не съм представител на видима, а съм монтажист, и мога да ти кажа, че има търговци, които лъжат че стоката им е видимска - ето това аз ненавиждам!
piron45 - майстор
Имам същото китайско чудо. Бях го монтирал в банята, но след месец-два го замених с друга батерия. Китайската я сложих на чешмата на двора. За сега държи, но има проблем със смесването, но за двора става. Определено китайските водопроводни части не са за купуване. Май месец си наводних цялата къща от счупен спирателен кран на главния водопровод преди водомера. Направо се беше разпаднал на две части боклука и докато успеем да спрем уличния кран в стаите имах по 20см вода. Така че не купувайте китайски неща за водопровод.
silent - майстор
marian1 написа:
Колега бъркаш и то много - не сравнявай качествено с китайска стока - всичкото видимско, с което аз съм работил е тежко и масивно - нямал съм проблем с тяхна стока - скъпа е защото се влагат по качествени материали, а и трудът тук е по високо платен. Ако не можеш да остсееш кое е качествено в случая - вземи в ръка и прецени теглото - това също ще ти помогне. Възможно е и при най-реномираните марки да се получи дефект - в случая ти, си попаднал на лош търговец, според мен. Не съм представител на видима, а съм монтажист, и мога да ти кажа, че има търговци, които лъжат че стоката им е видимска - ето това аз ненавиждам!
Аз говоря от личен опит. Батерия на Видима няма да си купя повече. Може и да има повече материал в родната батерия но разликата в цената е 4 ри пъти. Има съвсем прилични да не кажа качествени неща на прилични а не безсрамни(като на Видима) цени . А отдавна китайците не работят за 5 долара и чувал ориз на месец. Друг е въпроса да не би във Видима да плащат германски заплати. А дано ма надали.
И понеже тук се говори за утра мега хипер качеството на Видима сега се подсетих за клозетните им моноблокове. Два съм монтирал в продължение на няколко години и двата течаха и се налагаше да разглобявам и дооправям механизмите още при монтажа дето това въобще не трябва да е така.
Последна промяна от silent на пон окт 28, 2013 2:46 pm, променено общо 1 път.
VLADO66 - майстор
Има китайско и китайско-например Форма вита са китайски,аз имам 2 батерии купени от Практикер за немски-също са с дръпнати очи.Вече осма година никакъв проблем,а бяха по-евтини от Видима.Така че батерия сие избира на пръв поглед по тежина :) ,нататък главата не можеш да знаеш какво качество е,но може да се смени като издаде фронта.

Тема "Едно китайско "чудо"." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: